Medunjanin bezorgt AZ loodzware missie in Europa League

20 oktober 2016, 23:33

AZ heeft zichzelf donderdagavond een zeer slechte dienst bewezen, door in eigen huis met 1-2 te verliezen van Maccabi Tel Aviv. Onder leiding van oud-AZ'er Haris Medunjanin boekten de Israëliërs een overwinning in Alkmaar. AZ daalt zodoende af naar de laatste plek in groep D van de Europa League.

Vanuit de jeugd van AZ stroomde hij door richting de hoofdmacht, al speelde Medunjanin slechts sporadisch in het eerste. In drie seizoenen maakte hij maar 25 keer zijn opwachting, waardoor hij in de zomer van 2008 naar het Spaanse Real Valladolid vertrok. Inmiddels is de middenvelder 31 jaar en allang geen belofte meer. Dat bewees hij donderdagavond ook in Alkmaar. Waar de gastheren hadden verwacht dat Medunjanin als defensieve middenvelder zou spelen, acteerde hij juist veel offensiever.

De Bosniër kon zich hierdoor in de eerste helft veelvuldig tussen de linies bewegen. Ben Rienstra, de defensieve middenvelder van AZ, kon hem niet opvangen en ook de andere Alkmaarse middenvelders hadden geen antwoord op zijn spel. Dit resulteerde in de 24e minuut dan ook in de 0-1 voor de Israëlische bezoekers. Met een simpele, maar uiterst bekeken bal zette Medunjanin zijn ploeggenoot Ezequiel Scarione alleen voor AZ-doelman Sergio Rochet. De Argentijnse aanvaller bleef koel en schoot de bal beheerst in de verre hoek.

Na de 0-1 namen de bezoekers verder het initiatief, via opnieuw Medunjanin. Veelvuldig had hij alle ruimte en tijd om te bedenken wat hij met de bal ging doen. Dit leverde, gelukkig voor de Alkmaarders, echter niet al teveel gevaar op. AZ moest het ondertussen vooral van de counter hebben, maar speelde dit niet goed uit.

De tweede helft liet in eerste instantie vooral de machteloosheid van de gastheren zien. Er kon maar moeilijk druk gezet worden op de Israëlische verdediging, waardoor het thuispubliek zelfs 'jagen, jagen' ging scanderen. Coach John van den Brom bracht na een uur spelen Guus Til en Levi Garcia binnen de lijnen, in de hoop wat leven in de brouwerij te krijgen.

Hier slaagde Van den Brom wonderwel ook nog in. Met een rake kopbal zette Mühren twintig minuten voor tijd namelijk het AFAS Stadion in vuur en vlam. De Volendamse spits stond vogelvrij bij een voorzet van Bel Hassani en kopte droog raak achter Maccabi-doelman Predrag Rajkovic.

AZ probeerde het vervolgens nog met een slotoffensief, maar in echte grote kansen resulteerde dit niet voor de Noord-Hollanders. Zodoende daalden de Alkmaarders af naar de laatste plaats in groep D van de Europa League, en lijkt een overwintering inmiddels een kansloze missie te worden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen