Ajax verzuimt te winnen tegen tweede keus Celta

20 oktober 2016, 21:51

Ajax is er niet geslaagd om verder afstand te nemen van de concurrentie in de Europa League. Achtervolger Celta de Vigo hield de Amsterdammers, zonder een flink aantal vaste krachten, in eigen huis op 2-2. Fabian Orellana zorgde in de slotfase op schitterende wijze voor de gelijkmaker.

Peter Bosz leek meer waarde te hechten aan de wedstrijd dan Eduardo Berizzo. Ajax trad, ondanks de koppositie in de groep en de aanstaande klassieker, aan met de ploeg die de afgelopen weken voor goede resultaten zorgde. Alleen Lasse Schöne ontbrak vanwege een voetblessure en werd vervangen door Nemanja Gudelj.

Berizzo had zijn ploeg op zijn liefst acht plaatsen gewijzigd. De trainer van de thuisploeg liet onder meer vaste doelman Sergio Álvarez en aanvalsleider Iago Aspas aan de kant. Daardoor was er wel ruimte voor Oud-Feyenoord John Guidetti, die ondanks een enkelblessure op tijd fit was.

Echt indruk kon de 'B-ploeg' van Celta niet maken in de eerste helft. Op het slecht bespeelbare veld lag het initiatief het eerste half uur bij Ajax, dat ook niet groots speelde. Bovendien gleden veel spelers uit op de natte en ongelijke grasmat. Het gevolg was dat er weinig gebeurde voor beide doelen.

Smetje op de eerste helft was de onrust in het uitvak na het doelpunt van Ajax. De boarding viel om na het juichen van de Nederlandse supporters waardoor een aantal fans onzacht in aanraking kwamen met de reclameborden. In de pauze leek de rust weer enigszins teruggekeerd en de schade mee te vallen.

Ook na rust lag het spelniveau laag. Alleen Pione Sisto, ooit begeerd door Ajax, liet zich af en toe zien bij de thuisploeg. De gemotiveerde Guidetti had niets in te brengen tegen het centrale duo van de Amsterdammers. Bij Ajax ontworstelde alleen Ziyech zich aan het niveau van zijn ploeggenoten. Het probleem van de ploeg van Bosz lag vooral in de voorhoede waar Amin Younes, Betrand Traoré en Kasper Dolberg grote delen van de wedstrijd niet los konden komen van hun bewakers.

De rechtsback verzuimde direct zijn fout goed te maken. Roncaglia stond helemaal vrij en kopte de bal via de grond over het doel. Met nog tien minuten te spelen en de aanvallende onmacht van Celta leek de zege binnen voor de Amsterdammers, maar dat was buiten invaller Fabian Orellana gerekend. De Chileen krulde de bal van afstand prachtig in de verre hoek naast André Onana: 2-2.

Zo verzuimt Ajax plaatsing voor de volgende ronde van de Europa League zo goed als zeker te stellen. Als er één kans bestond voor een Nederlandse ploeg om in Spanje was het vandaag, maar daarvoor bracht de ploeg van Bosz te weinig tegen de 'B-ploeg' van Celta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen