De Boer boekt belangrijke overwinning op Southampton

20 oktober 2016, 21:27   Bijgewerkt: 20 oktober 2016, 22:38

Frank de Boer heeft na de Europa League-wedstrijd tegen Southampton weer wat lucht bij Internazionale. Wat de Italiaanse ploeg donderdag in het eigen Stadio Giuseppe Meazza liet zien tegen de Engelse club was opnieuw niets groots, maar er werden wel drie punten gepakt: 1-0. In de groep van Ajax verspeelde Panathinaikos op bezoek bij Standard Luik een 0-2 voorsprong (2-2).

Groep G: Panathinaikos verspeelt voorsprong in Luik

Net als het treffen tussen Celta de Vigo en Ajax eindigde de ontmoeting tussen Standard Luik en Panathinaikos in een 2-2 gelijkspel. Daarvan zullen de Grieken het meest balen, want op Sclessin kwamen ze door twee goals van Victor Ibarbo voor de pauze met 0-2 voor. Op slag van rust maakte Edmilson Junior uit een strafschop de aansluitingstreffer namens Standard, acht minuten voor tijd legde Ishak Belfodil de eindscore vast op 2-2. Halverwege de groepsfase gaat Ajax met zeven punten aan kop, gevolgd door Celta (vijf), Standard (twee) en Panathinaikos (één).

Groep H: Shaktar Donetsk nog foutloos

Shaktar Donetsk is na drie speeldagen nog zonder puntenverlies. De Oekraïense club zegevierde donderdag 'thuis' (vanwege de politieke situatie in Donetsk werd er ruim duizend kilometer westelijker in Lviv gespeeld) met 5-0 over KAA Gent, door doelpunten van Viktor Kovalenko, Facundo Ferreyra, Bernard, Taison en Maksim Malyshev. Gent staat met vier punten nog wel tweede in de poule. In de andere partij in deze poule hielden Konyaspor en Sporting Braga elkaar in Turkije op een 1-1 gelijkspel. Deni Milosevic bracht Konyaspor in de negende minuut aan de leiding, Koka maakte tien minuten na de pauze gelijk.

Groep I: ook Schalke 04 zonder puntenverlies

Evenals Shaktar Donetsk heeft Schalke 04 in de eerste helft van de poulefase geen punt laten liggen. Door een goal van Yevhen Konoplyanka in de tiende minuut wonnen de Duitsers, bij wie Klaas-Jan Huntelaar dertien minuten voor het eindsignaal mocht invallen, met 0-1 bij FK Krasnodar. Ligue 1-koploper OGC Nice pakte haar eerste punten van deze Europa League-jaargang. Zonder Mario Balotelli werd met 0-1 gewonnen bij het nog puntloze Red Bull Salzburg. Alassane Plea maakte met een treffer in de dertiende minuut het verschil voor de Fransen in de Red Bull Arena.

Groep J: Fiorentina wint bij Slovan Liberec

In groep J ligt Fiorentina op koers voor een plaats bij de laatste 32 van de Europa League. De equipe uit Florence was in de derde speelronde in Tsjechië met 1-3 te sterk voor Slovan Liberec. Nikola Kalinic zorgde met twee doelpunten in de eerste 23 minuten voor een 0-2 ruststand. Petr Sevcík tekende na een klein uur in de rebound voor de aansluitingstreffer, maar Khouma Babacar zette twaalf minuten later de marge weer op twee voor Fiorentina. Liberec-speler Radim Breite haalde het einde van het duel niet; hij kreeg zes minuten voor tijd zijn tweede gele kaart van Serdar Gözübüyük. Fiorentina heeft nu zeven punten, drie meer dan nummers twee FK Karabahk en PAOK Saloniki. In Azerbeidzjan was FK Karabakh vanavond met 2-0 te sterk voor PAOK, door goals van Dani Quintana en Rahid Amirquliyev in de tweede helft. Diego Biseswar viel in bij de Griekse bezoekers.

Groep K: Candreva zorgt voor opluchting bij De Boer

Na nederlagen tegen Hapoel Be'er Sheva en Sparta Praag moest Frank de Boer met Internazionale thuis winnen van Southampton om kans te houden op een plaats bij de laatste 32 én om niet nog verder onder druk te komen staan, aangezien de resultaten in de Serie A ook teleurstellend zijn. Winnen van Southampton lukte Inter, al was het spel opnieuw niet om over naar huis te schrijven. Antonio Candreva zorgde met een goal in de 67ste minuut voor opluchting in het Milanese kamp.

Wel kwam Inter tien minuten na de 1-0 met tien man te staan. Marcelo Brozovic, terug nadat De Boer hem ruim een maand buiten de selectie had gelaten als gevolg van zijn gedrag tegen Hapoel Be'er Sheva, kreeg zijn tweede gele kaart van de arbitrage. In de slotfase kreeg Southampton met een man meer nog een mooie kans op de gelijkmaker, maar Inter-keeper Samir Handanovic redde knap. Bij de bezoekers stonden Cuco Martina en Virgl van Dijk in de basis, Jordy Clasie bleef op de bank. Inter staat met drie punten nog wel onderaan de groep, maar heeft weer aansluiting bij Southampton, Hapoel Be'er Sheva (beide vier punten) en koploper Sparta Praag (zes). Dat team won dankzij Matej Pulkrab met 0-1 bij Hapoel Be'er Sheva.

Groep L: Villarreal maakt achterstand goed in Turkije

Villarreal maakte op visite bij Osmanlispor FK, waar Adam Maher in de basis stond, een 2-0 achterstand ongedaan (2-2). Door twee doelpunten van Raul Rusescu in een tijdsbestek van twee minuten gingen de Turken bij rust nog comfortabel aan de leiding. Osmanlispor-invaller Mehmet Güven kreeg acht minuten na de pauze een directe rode kaart. Bruno miste de daaropvolgende strafschop voor Villarreal, maar met een man meer kwamen de Spanjaarden toch nog langszij. Alfred N'Diaye en Alexandre Pato waren de doelpuntenmakers. Villarreal leidt de poule met vijf punten, Osmanlispor staat samen met FC Zürich met vier punten gedeeld tweede. De Zwitsers speelden in Roemenië met 1-1 gelijk bij hekkensluiter Steaua Boekarest. Dat was te danken aan een treffer van Moussa Koné in de 86ste minuut, Bojan Golubovic had Steaua na ruim een uur spelen aan de leiding gebracht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen