Rodgers neemt het op voor schlemiel Kolo Touré

20 oktober 2016, 08:57

Brendan Rodgers weigerde na de nederlaag van Celtic tegen Borussia Mönchengladbach (0-2) zijn verdediger Kolo Touré af te vallen. De verdediger was bij beide tegendoelpunten betrokken. De twee ploegen stonden woensdagavond in de groepsfase van de Champions League tegenover elkaar.

De 35-jarige Touré speelde een negatieve rol bij de treffer van Lars Stindl en de goal van André Hahn. Touré gaf zichzelf na afloop de schuld voor de nederlaag. "Hij is een eerlijke speler, dit zal hem dus pijn doen", reageert Celtic-trainer Rodgers. "Hij is ook een vechter en een speler die mentaal sterk genoeg is om te herstellen."

Touré liet zich onder meer de bal afsnoepen door Hahn, waarna Stindl in staat was het openingsdoelpunt te maken. Ook bij het tweede doelpunt verloor Touré de bal aan Hahn, die ditmaal zelf de treffer voor zijn rekening nam. "Hij is ervaren genoeg om te weten hoe hij met deze situaties om had moeten gaan. De tweede treffer was vooral ongelukkig."

"In deze competitie kun je je zulke fouten niet veroorloven", gaf de voormalig speler van onder meer Liverpool aan tegenover BT Sport. "Het was een simpele actie en ik had de bal gewoon weg moeten schieten, maar ik hou ervan om te blijven voetballen. Ik heb een hekel aan fouten. Het spel is erg snel en je moet negentig minuten lang geconcentreerd blijven."

In dezelfde groep gaat FC Barcelona op dit moment aan kop met negen punten uit drie wedstrijden. Manchester City staat tweede met vier punten. Borussia Mönchengladbach staat na de zege op drie punten, twee meer dan nummer vier Celtic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen