Groep C: geweldige Messi doet City en Guardiola pijn

19 oktober 2016, 22:41

Het is natuurlijk de avond van Bayern München - PSV, maar het mooiste affiche van deze Champions League-dag stond op het menu in Camp Nou. Grootmachten FC Barcelona en Manchester City namen het tegen elkaar op en de thuisploeg kwam glorieus als winnaar uit de strijd. De grote ster van de avond: Lionel Messi. Het Argentijnse fenomeen scoorde drie keer en bezorgde zijn voormalig trainer Pep Guardiola een pijnlijk avond: 4-0.

Dat Guardiola vanavond terugkeerde op vertrouwde bodem, maakte het treffen nog interessanter. De ploeg van de Spanjaard had vanavond, toch wel verrassend, echter heel weinig in te brengen tegen Barcelona. Al na zeventien minuten maakte Messi het verschil met zijn eerste doelpunt van de avond. Daarna kreeg Barcelona kans op kans, maar onder meer Luis Suarez had het vizier niet op scherp staan. Man City bleef dus lang in de wedstrijd, maar capituleerde helemaal in de tweede helft.

Breekpunt was de rode kaart die Claudio Bravo kreeg na 53 minuten spelen. Hij speelde vorig seizoen nog voor Barcelona en wilde zich dus graag bewijzen, maar werd de schlemiel van de avond. De Chileen kwam als een gek zijn goal uitstormen en maakte overduidelijk hands buiten het strafschopgebied. De arbiter trok vervolgens direct rood voor de keeper. Acht minuten na die kaart verdubbelde Messi de marge, door uit een counter het net te vinden. Daarmee was de koek nog niet op. In de zeventigste minuut nam Messi ook nog de 3-0 voor zijn rekening, waardoor hij nu op 89 treffers in de Champions League staat. In zijn loopbaan produceerde het fenomeen bovendien al 37 hattricks. In de slotfase miste Neymar overigens nog een strafschop, terwijl verdediger Jeremy Mathieu een tijdje daarvoor net als Bravo een rode kaart had gekregen. Neymar faalde dus van elf meter, maar maakte zijn fout goed door nog de 4-0 op het scorebord te zetten.

Het andere duel in de groep, die tussen Celtic en Borussia Mönchengladbach, eindige in een 0-2 zege voor de Duitsers. Lars Stindl en Andre Hahn produceerden in de tweede helft de doelpunten. In de groep staat Barcelona met negen punten nu bovenaan, terwijl City volgt met vier punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen