Groep A: Arsenal en Özil halen uit, ook driepunter PSG

19 oktober 2016, 22:38   Bijgewerkt: 19 oktober 2016, 22:58

In sommige groepen van de Champions League is de spanning nog volop aanwezig, maar dat geldt niet voor Poule A. Koplopers Arsenal en Paris Saint-Germain staat na drie wedstrijden al zes punten los van FC Basel en Ludogorets Razgrad. Vanavond won Arsenal met 6-0 van de Bulgaren, terwijl PSG thuis met 3-0 te sterk was voor de Zwitserse ploeg.

Arsenal steekt in een prima vorm en staat gedeeld eerste in de Premier League. Tegen Ludogorets, met Virgil Misidjan in de basis, beleefde de ploeg een gemakkelijke avond. Na twaalf minuten kwam Arsenal op voorsprong, door een prachtige stiftbal van Alexis Sánchez. Nog voor rust verdubbelde Theo Walcott de marge, waarna in de tweede helft ook nog Alex-Oxlade Chamberlain en Mesut Özil (3) doel troffen. Twee van de drie treffers van Özil vielen overigens op aangeven van invaller Lucas Perez. Het was voor de Duitse middenvelder zijn eerste hattrick in zijn loopbaan.

Net als Arsenal boekte ook PSG vanavond een simpele zege. De ploeg die nog kwakkelt in de competitie rekende zakelijk af met Basel: 2-0. Angel Di Maria zette zijn team met zijn eerste CL-treffer van dit seizoen op voorsprong, terwijl Lucas Moura in de tweede helft de 2-0 aantekende. Het slotakkoord kwam op naam van Edinson Cavani. Het moet daardoor raar lopen willen Arsenal en de Franse formatie zich niet plaatsen voor de volgende ronde van het miljoenenbal. Beide ploegen staan na vanavond op zeven punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen