Groep F: Real ruim langs Legia, Dortmund klopt Sporting

18 oktober 2016, 22:53   Bijgewerkt: 18 oktober 2016, 23:31

Real Madrid heeft de thuiswedstrijd tegen Legia Warschau in de derde speelronde van de groepsfase van de Champions League zonder problemen gewonnen. Het werd dinsdag in het Estadio Santiago Bernabeu 5-1 voor de ploeg van coach Zinedine Zidane. Borussia Dortmund houdt vooralsnog gelijke tred met de titelverdediger, door in Lissabon met 1-2 te winnen bij Sporting Clube de Portugal

Legia kreeg in de openingsfase van de wedstrijd in Madrid een goede kans om op 0-1 te komen, maar liet deze onbenut. Aan de andere kant toonde Real zich wel slagvaardig in de afwerking, waardoor het binnen twintig minuten 2-0 stond. In de zestiende minuut opende Gareth Bale de score, door vanaf de rechterflank naar binnen te komen en de bal met links in de verre hoek te jagen. Drie minuten later werd het door een eigen goal van Tomasz Jodlowiec 2-0. De Pool veranderde een schot van Marcelo van richting en passeerde daarmee zijn eigen doelman.

In de 22ste minuut kwam Legia Warschau terug in de wedstrijd. Na een overtreding van Danilo mochten de Polen een strafschop nemen. Deze werd benut door Miroslav Radovic, maar uiteindelijk mondde de partij toch uit in een ruime zege voor Real. De halve Nederlander Marco Asensio maakte er in de 37ste minuut 3-1 van, nadat hij de bal teruggelegd kreeg van Cristiano Ronaldo. Op aangeven van Alvaro Morata zorgde Lucas Vázquez in de 68ste minuut voor de 4-1, ruim een kwartier later was Morata zelf de afmaker en legde daarmee de eindscore vast op 5-1.

Met Marvin Zeegelaar en Bas Dost in de basis moest Sporting in het eigen Estádio José Alvalade haar meerdere erkennen in Dortmund. De Duitsers kwamen in de negende minuut op 0-1 na een fraaie goal van Pierre-Emerick Aubameyang. De spits troefde Sporting-verdediger Rúben Semedo af op kracht en schoot vervolgens raak met links.

Sebastian Coates dacht Sporting enkele minuten voor de pauze op 1-1 te zetten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat Dost een overtreding op Dortmund-doelman Roman Bürki zou hebben gemaakt. Kort daarna lag de 0-2 erin. Julian Weigl troefde twee Sporting-spelers af en schoot vervolgens schitterend raak van buiten het strafschopgebied.

Met nog een kwart wedstrijd te spelen, wist Sporting dan wel te scoren. Bruno César scoorde met een hard schot uit een indirecte vrije trap in het Dortmund-penaltygebied. Een terugspeelbal van een Dortmund-speler op Bürki, onder druk van Dost, was de aanleiding voor de standaardsituatie. Enkele minuten na de aansluitingstreffer had Dost een uitstekende mogelijkheid voor de gelijkmaker, maar hij kopte naast. Daardoor verliet Dortmund Portugal met drie punten.

In de stand in groep F delen Real en Dortmund met zeven punten de koppositie. Sporting staat derde met drie punten, Legia is nog puntloos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen