Groep E: nog kleine verschillen na twee gelijke spelen

18 oktober 2016, 23:01   Bijgewerkt: 18 oktober 2016, 23:34

Halverwege de groepsfase van de Champions League zijn de verschillen in poule E klein. Na drie speeldagen gaat AS Monaco met vijf punten aan kop, daarachter volgen Tottenham Hotspur, Bayer Leverkusen en CSKA Moskou met respectievelijk vier, drie en twee punten. Dinsdag speelde CSKA thuis 1-1 tegen Monaco, terwijl het in Duitsland 0-0 bleef bij Leverkusen - Tottenham.

Net als drie weken geleden tegen CSKA Moskou had Vincent Janssen tegen Bayer Leverkusen een basisplaats bij Tottenham Hotspur, waar Michel Vorm op de bank bleef. De Nederlandse spits dacht in de tiende minuut te scoren, maar het feest ging niet door omdat Son in de opbouw van de aanval buitenspel stond.

Op slag van rust kreeg Janssen een nieuwe mogelijkheid, maar ditmaal raakte hij met zijn kopbal de lat. Halverwege de tweede helft haalde Spurs-manager Mauricio Pochettino Janssen naar de kant voor voormalig eredivisiespeler Moussa Dembélé. Vanuit de dug-out zag de Nederlandse spits dat het 0-0 bleef. Dat had mede te maken met het feit dat ook van Leverkusen een goal werd afgekeurd, na een overtreding van Javier Hernandez op Spurs-keeper Hugo Lloris.

CSKA Moskou-doelman Igor Akinfeev leek voor de eerste keer in veertig Champions League-wedstrijden, een reeks die al loopt sinds 2006, weer eens de nul te gaan houden. In de slotfase van de thuiswedstrijd tegen AS Monaco ging het echter toch weer mis voor de ervaren sluitpost. In de 87ste minuut wist hij een eerste schot nog wel te keren, maar in de rebound scoorde Bernardo Silva alsnog.

Silva bezorgde AS Monaco daarmee een punt. CSKA Moskou was in de 34ste minuut op voorsprong gekomen via Lacina Traoré. Voor de aanvaller uit Ivoorkust was het een bijzondere treffer, aangezien hij nog bij AS Monaco onder contract staat. De aan CSKA Moskou verhuurde Traoré scoorde in de rebound, na een gekeerde poging van Zoran Tosic.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!