Zulte Waregem onderuit, Anderlecht grijpt koppositie

16 oktober 2016, 21:56

Zulte Waregem is de koppositie in de Belgische competitie kwijtgeraakt aan RSC Anderlecht. Op bezoek bij AA Gent ging Zulte Waregem hard onderuit. Anderlecht boekte daarentegen een minimale overwinning op Sporting Lokeren.

Door de zege op Waregem weet Gent weer aansluiting te vinden bij de bovenste plekken op de ranglijst. De formatie van trainer Hein Vanhaezebrouck was met 3-0 te sterk voor de tegenstander. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Kalifa Coulibaly opende de score, waarna Moses Simon voor de verdubbeling zorgde. Hannes Van der Bruggen was verantwoordelijk voor de eindstand.

Anderlecht wist met hangen en wurgen drie punten veilig te stellen tegen Lokeren. Lange tijd leken beide ploegen op een gelijkspel af te stevenen. Tien minuten voor tijd moest Georgios Galitsios met een rode kaart vertrekken. Even leek Lokeren het met tien man vol te houden. Een minuut voor tijd scoorde Lukasz Teodorczyk echter de winnende.

Ook KV Mechelen en Oostende kwamen op zondag in actie. Zij maakten er een doelpuntrijk festijn van. Oostende stapte met een 2-3 zege van het veld. Dat deed het door twee minuten voor tijd te profiteren van een rode kaart aan de kant van de thuisploeg. Koploper Anderlecht heeft na de overwinning een punt meer dan Zulte Waregem en staat drie punten voor op Gent.