De Jong niet naar Cambuur: "Niet voor niets opgestapt"

De Jong niet naar Cambuur: "Niet voor niets opgestapt"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 oktober 2016 – Henk de Jong is niet de nieuwe trainer van SC Cambuur. Na aanhoudend slechte resultaten werd coach Rob Maas zaterdag ontslagen en dus wordt er een nieuwe trainer gezocht. De Jong, die in februari zelf opstapte bij de club, is van mening dat het ongeloofwaardig zou zijn om nu al terug te keren.

De Jong, tegenwoordig werkzaam als commercieel directeur van FC Groningen, is niet van plan om binnenkort van baan te wisselen. "Ik ben niet voor niets opgestapt bij Cambuur", vertelt hij bij het FOX Sports-programma De Tafel van Kees. "Naar de club toe zeg ik direct, ik vind het een prachtige club. Maar eigenlijk is dit gewoon onmogelijk. Daarbij heb ik een mooie functie bij een prachtige club."

Volgens De Jong is Cambuur misschien wel de moeilijkste club van Nederland, of zelfs Europa voor een trainer. "Iedere twee weken werd mijn naam nog gezongen, dat is ook vervelend voor Maas. De club is van de supporters. Die zijn zo betrokken en Leeuwarden is een kritische stad. De mensen zijn heel negatief, maar ook heel lief. Ze moeten zeuren, maar als ze zeuren is het goed. Daar moet je ook mee om kunnen gaan", besloot hij.

Reacties

gerelateerd