Barcelona herpakt zich met ruime zege op Deportivo

15 oktober 2016, 19:12

Na de nederlaag bij Celta de Vigo van twee weken geleden, voor de interlandperiode, heeft FC Barcelona de winnende draad in La Liga weer opgepakt. De ploeg van coach Luis Enrique had zaterdag in het eigen Camp Nou weinig moeite met Deportivo la Coruna. De kustbewoners, bij wie Ryan Babel inviel, werden met 4-0 verslagen.

Rafinha had met twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning van FC Barcelona. De Braziliaan opende in de 21ste minuut, met een schot onder Deportivo-keeper Germán Lux door, de score. Een kwartier later tikte hij uit de rebound, nadat een kopbal van Gerard Piqué uit een vrije trap nog was gekeerd, de 2-0 tegen de touwen.

Luis Suarez zorgde vlak voor de pauze voor de 3-0. De oud-speler van FC Groningen en Ajax draaide zich met een fraaie beweging weg bij zijn tegenstander en schoot de bal vervolgens in het doel. Lionel Messi legde in de 58ste minuut, drie minuten nadat hij was ingevallen, de eindscore vast op 4-0. Messi begon op de bank omdat hij pas net is hersteld van een blessure. Jasper Cillessen zit nog wel in de Catalaanse lappenmand en was om die reden afwezig tegen Deportivo, dat het duel door een rode kaart van Laure in de 65ste minuut met tien man afsloot.

Door de winst komt FC Barcelona op zestien punten uit acht wedstrijden. Het heeft één punt achterstand op koploper Sevilla FC, dat eerder op de dag met 2-3 won bij Leganes.