Complete top-vier in Jupiler League gaat onderuit

14 oktober 2016, 22:11   Bijgewerkt: 14 oktober 2016, 23:28

Opmerkelijke resultaten in de Jupiler League: de volledige top-vier van het klassement ging vrijdag onderuit. Koploper Jong PSV verloor bij Almere City FC met 1-0, terwijl nummer twee VVV-Venlo met 2-0 de mindere was van streekgenoot Fortuna Sittard. FC Volendam en NAC Breda bogen met eveneens 2-0 voor respectievelijk Helmond Sport en Telstar.

Jong PSV kwam op bezoek bij Almere City FC een doelpunt van Yener Arica in de 58ste minuut niet meer te boven. De beste ploeg van de eerste periode leed daardoor haar eerste nederlaag van het seizoen, maar is nog wel de koploper in de Jupiler League. Jong PSV heeft na tien wedstrijden 21 punten.

VVV-Venlo had op gelijke hoogte kunnen komen met de lijstaanvoerder, maar leed zelf ook een nederlaag. Op visite bij provinciegenoot Fortuna Sittard ging de equipe van coach Maurice Steijn met 2-0 ten onder. Vlak na de rust moest VVV verder met tien man door een directe rode kaart voor Roel Janssen. De overtreding van Janssen leverde Fortuna tevens een penalty op. Deze werd benut door Abdelaziz Khalouta. Roald van Hout maakte er ruim een kwartier later 2-0 van.

NAC Breda had aanvankelijk het betere van het spel in de uitwedstrijd tegen Telstar, maar kwam in de 37ste minuut door toedoen van Stefano Lilipaly toch met 1-0 achter. De formatie van de geschorste trainer Marinus Dijkhuizen kwam deze tik niet meer te boven. In de slotfase werd het via Liban Abdulahi zelfs nog 2-0 voor Telstar. Treffers van Furhgill Zeldenrust voor en Teije ten Den na de pauze waren FC Volendam te machtig in Helmond (2-0).

NAC en Volendam hebben allebei zeventien punten. Dat geldt ook voor MVV, maar dat team speelt zondag nog thuis tegen FC Dordrecht. Telstar heeft na de winst op NAC ook zeventien punten, evenals FC Emmen. Laatstgenoemde club zegevierde door een goal van Tim Siekman in de 66ste minuut met 0-1 bij FC Eindhoven.

Degradant SC Cambuur leed voor de vijfde keer in tien wedstrijden een nederlaag. De club uit Leeuwarden verloor met 3-1 bij FC Den Bosch. Xander Houtkoop bracht Cambuur na een uur nog wel op 0-1, maar Arda Havar, Ben Santermans en Stefano Beltrame kantelden de score namens de thuisclub. RKC Waalwijk toonde eveneens veerkracht, door bij FC Oss een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-5 overwinning. Johan Voskamp (2), Pieter Langedijk (2) en Serginho Greene scoorden voor de Waalwijkers. Laagvliegers Achilles '29 en Jong FC Utrecht hielden elkaar in Groesbeek op 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen