Makaay ziet Fer nog een stap maken: "Hij is pas 26 jaar"

13 oktober 2016, 13:05   Bijgewerkt: 13 oktober 2016, 13:28

Leroy Fer is uitstekend begonnen aan het Premier League-seizoen. Met vier goals in zeven wedstrijden is de middenvelder al van grote waarde gebleken voor Swansea City. Zijn voormalig ploeggenoot Roy Makaay is allerminst verrast door de ontwikkeling van Fer.

"Op zijn negentiende was hij al even groot als hij nu is. Ik zag toen al dat hij een goede speler kon worden", vertelt de oud-aanvaller op de website van The Swans. "Hij is een sterke box-to-box middenvelder en scoort makkelijk. Hij past in de Premier League en is nog altijd maar 26 jaar. Ik denk dat er nog meer voor hem in het verschiet ligt."

Makaay ontmoette Fer deze week, toen hij met Jong Feyenoord op bezoek ging bij de beloften van Swansea (2-0 voor de Britten). "We hebben altijd contact gehouden nadat hij Feyenoord verliet. Voor deze wedstrijd spraken we ook nog even met elkaar. Hij had nog een shirt voor mijn zoontje. Dat was mooi."

"Swansea is een club die ik al langer in de gaten hou, vanwege de Nederlandse spelers. Jonathan de Guzman is ook een oude ploeggenoot van mij en nu dus Leroy. De club heeft zich de voorbije jaren goed ontwikkeld en goed gepresteerd in de Premier League", aldus Makaay.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen