Curaçao schrijft historie: "Betekent veel voor de mensen"

Curaçao schrijft historie: "Betekent veel voor de mensen"

13 oktober 2016 – Voor het eerst in de geschiedenis heeft Curaçao zich weten te kwalificeren voor de Gold Cup en dat heeft voor grote vreugde gezorgd op het eiland in de Caraïbische Zee. Volgens keeper Eloy Room leeft de Gold Cup in het land mogelijk nog meer dan een WK."Dit betekent heel veel voor Curaçao. En ook voor ons als spelers", vertelt de aanvoerder van de ploeg tegen De Telegraaf. "Een groot toernooi spelen, dat was de reden waarom ik vorig jaar voor Curaçao ben gaan spelen. Het WK hebben we niet gehaald, maar dat was ook zo'n lange weg. Dit toernooi leeft misschien nog wel meer bij de mensen."

Het ticket voor de Gold Cup werd in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) in de wacht gesleept door een 4-2 overwinning op Puerto Rico. Bijzonder, aangezien Curaçao in het duel al snel op een 0-2 achterstand kwam. "Spelers dansten op het veld. We hebben samen wat gegeten en ik heb maar twee uurtjes geslapen, want om vier uur 's nachts moesten we alweer naar het vliegveld voor onze trip naar Curaçao. Daar werden we ook weer dansend en zingend ontvangen. Het is allemaal heel hectisch geweest, maar heel gaaf om mee te maken. Volgend jaar mogen we gewoon naar de Verenigde Staten. Spelen we tegen toplanden. Het is voor ons als spelers al een feest om bij elkaar te zijn, maar dit is wel de ultieme beloning."

Bij Curaçao deden tegen Puerto Rico onder meer Leandro Bacuna, Cuco Martina, Eloy Room, Darryl Lachman en Jarchinio Antonia mee.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020