Ook vrouwen Oranje spelen oefenwedstrijd tegen België

Ook vrouwen Oranje spelen oefenwedstrijd tegen België

12 oktober 2016 – Het Nederlands vrouwenelftal speelt op 24 november een oefeninterland in en tegen België. Het duel, waarvan de aanvangstijd nog niet bekend is, wordt gespeeld in het stadion van OH Leuven. In diezelfde maand speelt het Nederlands mannenelftal eveneens een oefenwedstrijd tegen België.

De laatste keer dat de Nederlandse en Belgische vrouwen tegenover elkaar stonden trok Oranje aan het langste eind. De WK-kwalificatiewedstrijd werd met 2-0 gewonnen dankzij doelpunten van Vivianne Miedema en Renée Slegers. Vijf dagen later, op 29 november, staat er voor de Nederlandse vrouwen nog een oefeninterland op het programma. In het Koning Willem II stadion in Tilburg is Engeland de tegenstander.

De oefenwedstrijden worden afgewerkt in aanloop naar het EK van 2017 in eigen land. Dat wordt gehouden tussen 16 juli en 6 augustus. Het oefenduel tussen de Nederlandse en Belgische mannen staat voor 9 november op het programma. De wedstrijd wordt afgewerkt in de Amsterdam ArenA en begint om 20.45 uur. 


gerelateerd