Jong Oranje loopt EK mis ondanks ruime overwinning

11 oktober 2016, 17:55   Bijgewerkt: 11 oktober 2016, 19:57

Het Europees kampioenschap van komend jaar gaat definitief aan de neus van Jong Oranje voorbij. De formatie van Art Langeler won dinsdagmiddag weliswaar gemakkelijk met 1-4 van Jong Cyprus, maar is ondanks die zege definitief niet van de partij op het toernooi van volgend jaar in Polen. 

Jong Oranje moest dinsdag op Cyprus winnen om uitzicht te houden op het toernooi van volgend jaar, al wist het op voorhand al dat het een moeilijk verhaal ging worden. De formatie van Langeler, die vorige week als bondscoach zijn debuut maakte tegen Jong Turkije, had hulp nodig van de andere ploegen in de kwalificatiecyclus. Omdat de resultaten op de andere velden voor Oranje echter niet gunstig waren, ontbreekt het komende zomer op het EK. België, Noorwegen, Macedonië en Servië, de concurrenten in de strijd om de beste tweede plaatsen in de groepen, maakten op de andere velden echter al snel een einde aan de hoop van Nederland.  

Zelf maakte Jong Oranje overigens geen fout tegen Jong Cyprus. Donny van de Beek opende de score met een fraaie volley en hielp Jong Oranje met zijn eerste treffer aan de leiding. De thuisploeg kwam nog wel terug tot 1-1, maar werd in het restant van de wedstrijd overklast door Nederland. PSV-speler Steven Bergwijn maakte de 1-2 na een mooie combinatie, waarna Riechedly Bazoer na voorbereidend werk van Bergwijn voor de 1-3 tekende. Het slotakkoord werd vervolgens verzorgd voor Bergwijn, die de door een enorme blunder van de keeper de eindstand op 1-4 bepaalde.

Ondanks de overwinning hoort Jong Oranje niet bij de beste nummers twee in de cyclus, waardoor het zeker is van uitschakeling en niet mag deelnemen aan de play-offs. Overigens ontbraken de Nederlandse talenten in 2015 ook al op het Europese toernooi.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen