Mertens: "Onze taak vervuld en genoten op het veld"

Mertens: "Onze taak vervuld en genoten op het veld"

10 oktober 2016 – Roberto Martínez zag als bondscoach van België zijn ploeg maandagavond een riante 0-6 overwinning boeken op Gibraltar. Christian Benteke zette zijn vaderland na zeven seconden al op voorsprong. Uiteindelijk maakte hij een hattrick voor de Rode Duivels."We hebben het zeer professioneel aangepakt", zo vertelt Martinez in gesprek met Sporza. "Dit zijn wedstrijden waarin je je karakter kunt testen. We begonnen heel scherp en zijn negentig minuten geconcentreerd gebleven. We waren nooit zelfzuchtig en dat pleziert me. Daar was ik echt van onder de indruk. Na zeven seconden scoren is bijna onmogelijk, maar de wil om goed te starten en snel te scoren was er. Dan is die goal een mooie beloning."

"Het is ook een recorddoelpunt en dat is een mooi moment voor het Belgisch voetbal. In het voetbal wil je goede herinneringen opbouwen. We wilden gewoon goed starten, want als je de tegenstander hoop geeft, dan wordt het moeilijker." Benteke wilde zichzelf met drie treffers niet de held noemen. "Dat denk ik niet. We wilden vooral plezier beleven aan deze wedstrijd en geconcentreerd blijven."

"Ik scoorde mijn eerste hattrick voor België. Drie keer tegen een grote ploeg scoren zou leuker geweest zijn, maar ik wil hier geen afbreuk aan doen." Ook Dries Mertens kwam tot scoren. "We hebben onze taak vervuld en hebben genoten op het veld. Het begint steeds beter te lopen. In zo'n wedstrijd heb je niet veel te winnen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 29 februari 2020

  2. vrijdag 28 februari 2020