Groep H: Benteke schrijft geschiedenis tegen Gibraltar

Groep H: Benteke schrijft geschiedenis tegen Gibraltar

10 oktober 2016 – Christian Benteke schoot zichzelf maandagavond in de geschiedenisboeken. Dat deed de spits van Crystal Palace door razendsnel te scoren tegen Gibraltar (0-6). De Belgen hadden in groep H geen kind aan het thuisland.Na zeven seconden had Benteke zijn eerste treffer al in het doel liggen. Nog nooit werd er zo snel gescoord tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd of tijdens het eindtoernooi. Het record stond op naam van San Marino, dat in 1993 na 8,3 seconden scoorde tegen Engeland. Voor de Rode Duivels voltrok zich vervolgens een fijne wedstrijd met flink wat doelpunten.

Axel Witsel zette de verdubbeling op het scorebord, waarna Benteke vlak voor rust een tweede keer tot scoren kwam tegen Gibraltar. Na rust deelde ook Dries Mertens mee in de feestvreugde met de vierde treffer van de avond, waarna Benteke een hattrick op zijn naam zette met de 0-5 tegen Gibraltar. Eden Hazard bepaalde in de slotfase de eindstand op 0-6 voor de Rode Duivels.

Bosnië-Herzegovina dankte maandagavond Edin Dzeko voor de drie punten tegen Cyprus (2-0).  De spits scoorde beide treffers in de slotfase. Daardoor blijft het aansluiting houden met koplopers België en Griekenland. De Grieken waren op bezoek in Estland met 0-2 te sterk door doelpunten van Vasilios Torosidis en Kostas Stafylidis. Cyprus en Gibraltar staan onderaan in groep H met nul punten.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020

  3. zondag 20 september 2020