Piqué: "WK in Rusland is mijn laatste toernooi met Spanje"

10 oktober 2016, 07:41   Bijgewerkt: 10 oktober 2016, 12:22

Gerard Piqué neemt over twee jaar afscheid van de Spaanse nationale ploeg. Het WK in Rusland wordt zijn laatste eindtoernooi. Dat kondigt de pas 29-jarige verdediger aan na afloop van de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd met Albanië (0-2). 

"Het WK wordt mijn laatste toernooi met Spanje", zegt Piqué na de gewonnen wedstrijd met Albanië in gesprek met de Spaanse krant Marca. "Ik heb hier erg goed en lang over nagedacht en zeg het niet in the heat of the moment. Ik hoop dat ik op een normale manier kan vertrekken."

Tijdens de wedstrijd met Albanië kreeg Piqué, die in het verleden steun uitsprak voor een onafhankelijk Catalonië, opnieuw te maken met kritiek. De verdediger had namelijk een deel van de mouwen van zijn shirt, waar de kleuren van de Spaanse vlag op staan afgeknipt. Dat leverde de nodige speculaties op. "Die mouwen heb ik afgeknipt omdat ze erg kort waren en dat irriteerde. Dit gedoe is de druppel die de emmer doet overlopen en ik ben er doodmoe van. Ik heb alles geprobeerd maar ik kan het niet meer opbrengen."

Piqué maakte in maart 2009 tijdens de met 1-0 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije zijn debuut voor Spanje. Tot nu toe speelde hij in totaal 83 interlands en was hij actief tijdens de WK's van 2010 en 2014, de EK's van 2012 en 2016 en speelde hij tweemaal de Confederations Cup.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen