Groep C: Duitsland en Azerbeidzjan nog foutloos

Groep C: Duitsland en Azerbeidzjan nog foutloos

8 oktober 2016 – Regerend wereldkampioen Duitsland heeft ook zijn tweede kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 in Rusland zonder problemen gewonnen. Na de 0-3 overwinning van begin september bij Noorwegen won de ploeg van bondscoach Joachim Löw zaterdag voor eigen publiek in Hamburg met dezelfde cijfers van Tsjechië.

Op aangeven van Mesut Özil bracht Thomas Müller de Duitsers in de dertiende minuut aan de leiding. Vier minuten na de pauze verdubbelde Toni Kroos de marge voor onze oosterburen, door keeper Tomas Vaclík te verschalken met een laag schot van net buiten het strafschopgebied. Met zijn tweede goal van de avond, na een voorzet van Jonas Hector vanaf links, was Müller in de 65ste minuut verantwoordelijk voor de 3-0.

Duitsland heeft na twee duels de volle zes punten en gaat daarmee aan kop in groep C, al moet het de koppositie wel delen met Azerbeidzjan. De Oost-Europeanen wonnen ook hun tweede duel; in Baku werd Noorwegen verrassend met 1-0 verslagen. Vorige maand zegevierden de Azerbeidzjanen al met dezelfde cijfers bij San Marino. Maksim Medvedev kroonde zich tegen de Noren met een doelpunt in de elfde minuut tot matchwinner in het Olympisch Stadion van Baku. De speler van Europa League-deelnemer FK Karabakh schoot de bal in het vijandelijke doel na voorbereidend werk van Agabala Ramazanov.

Noord-Ierland rekende in Belfast af met San Marino. Door goals van Steven Davis (strafschop), Kyle Lafferty (2) en Jamie Ward werd het 4-0 voor de achtstefinalist op het afgelopen EK. De Noord-Ieren staan met vier punten derde in de groep. Tsjechië heeft één punt, San Marino en Noorwegen zijn nog puntloos. San Marino moest tegen Noord-Ierland kort na rust, bij een 1-0 stand, verder met tien man door een rode kaart van Mirko Palazzi (twee keer geel).

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021