Zware periode voor Ebecilio: "Simpele dingen lukten niet"

8 oktober 2016, 15:36

Er is voor Kyle Ebecilio een einde gekomen aan een zware tijd in zijn loopbaan. De middenvelder van FC Twente is inmiddels hersteld van een spierziekte, die hem sinds afgelopen zomer in bedwang hield. Ebecilio is blij dat de zware periode achter de rug is.

Hij kampte met een variant van Guillain Barré, een zeldzame zenuwaandoening. "Het begon al in mei", zegt Ebecilio tegen FOX Sports. "Op een dag merkte ik dat er iets niet klopte met mijn been. Het was gevoelloos. Ik belde meteen de dokter. Daarna zijn we elke week naar het ziekenhuis gegaan. Zes weken lang. Ze konden niets vinden. Het was een heel onzekere tijd. Ondertussen trainde ik wel gewoon door, maar ik voelde mij helemaal niet fit. Soms schaamde ik me, omdat simpele dingen niet lukten. Een bal recht vooruit spelen, dat kon ik niet eens."

Inmiddels gaat het weer goed met de middenvelder, die helemaal de oude is. "Ik voel me nu weer honderd procent. De trainer (René Hake, red.) is tevreden. Maar ja, uiteindelijk wil je minuten maken. Ik moet geduld hebben en wachten op mijn kans. Ik ben er in ieder geval klaar voor."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen