'Verrader' Van Bruggen: "Miste vertrouwen beetje bij Ajax"

7 oktober 2016, 14:08

Een transfer maken van Ajax naar PSV, of vice versa, is zeer pikant te noemen. Verdediger Damian van Bruggen ondervond zelf wat er gebeurde toen hij afgelopen zomer van Amsterdam naar Eindhoven verhuisde. Hij is echter blij dat hij de stap heeft gezet.

"Via social media kreeg ik te horen dat ik een verrader was, maar dat maakte mij niet zoveel uit. Die mensen weten toch niet hoe de situatie is. Ze mogen roepen wat ze willen", zegt de jonge verdediger tegen PSV TV. Hij is nog altijd blij met zijn transfer, omdat hij in Amsterdam weinig perspectief had. "Ik kon bij Ajax blijven, maar mijn toekomst was niet helemaal duidelijk. Als jonge speler is het juist wel prettig als je weet waar je aan toe bent en waar je naartoe kunt groeien. Ik hoorde van mijn trainers dat ik het goed deed, maar van de A-selectie heb ik nooit iets gehoord en werd ik nergens bij betrokken. Daardoor werd dit een makkelijke keuze."

Het verbaasde de twintigjarige verdediger wel dat PSV ineens voor hem om de stoep stond. "In het begin dacht ik dat de interesse een geintje was, want ik had er totaal geen rekening mee gehouden. Maar ik was ook wel benieuwd wat het plan was en daarom ben ik ook gaan praten met PSV. Ik voelde vertrouwen bij deze club en dat miste ik een beetje bij Ajax. Van daaruit leek het in mijn ogen best een logische stap om naar PSV te gaan", besluit Van Bruggen, die dit seizoen acht keer mocht aantreden in de Jupiler League. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen