Van der Vaart geniet in Denemarken: "Het voelt goed"

7 oktober 2016, 10:08

Hij was al min of meer afgeschreven, maar Rafael van der Vaart probeert in de Deense competitie zijn loopbaan momenteel nieuw leven in te blazen. Bij FC Midtjylland heeft de 33-jarige Nederlander het vooralsnog uitstekend naar zijn zin.

Spijt van een transfer naar de weinig aansprekende Deense competitie heeft hij allerminst. De 109-voudig international (25 goals) zat afgelopen seizoen op een dood spoor bij Real Betis, waarna Midtjylland uitkomst bood. "Het is in the middle of nowhere. Maar de keuze voelt goed. Ik geniet hier", vertelt de middenvelder aan de NOS. "Het is een leuk elftal. Met veel jonge jongens, die ik kan helpen. Daarom hebben ze mij ook hiernaartoe gehaald." 

De Deense voetbalcompetitie is veel minder populair dan de competities waarin Van der Vaart de afgelopen tien seizoenen zijn kunsten etaleerde. "Bij andere clubs speelde ik voor 50.000 man en was er hectiek in en rond het stadion. Dan gaat je adrenaline vanzelf stromen. Hier voetbal je voor een paar duizend man. Dus hier moet het meer uit jezelf komen, moet je jezelf opladen", zegt Van der Vaart, die vier keer in actie is gekomen in de competitie. "Mijn ambitie is om opnieuw kampioen te worden en op Europees niveau te spelen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen