Argentinië morst in schaduw van winnende top-vier

7 oktober 2016, 08:00

Na negen speelronden is Uruguay nog steeds de koploper in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland. Het land wist in de nacht van donderdag op vrijdag in Montevideo korte metten te maken met Venezuela: 3-0. Brazilië had een makkie aan Bolivia (5-0), terwijl Argentinië in Peru bleef steken op een 2-2 gelijkspel. Colombia en Ecuador pakten ten slotte drie punten.

Voormalig Ajacied Nicolas Lodeiro wist binnen een half uur de ban te breken namens Uruguay in de thuiswedstrijd tegen Venezuela. In de tweede helft zorgde Edinson Cavani na een rode kaart van de Venezolaan Oswaldo Vizcarrondo met twee goals voor een comfortabele 3-0 overwinning. Daardoor staat Uruguay nu op negentien punten. De voorsprong op Brazilië is ondanks een vijfklapper van de nummer twee nog één puntje.

Voor Brazilië was het appeltje eitje tegen Bolivia. In het Estadio das Dunas in Natal maakte de formatie van bondscoach Rogerio Micale met 5-0 te winnen. Neymar, Philippe Coutinho, Filipe Luis en Gabriel Jesus maakten er voor rust al 4-0 van. In de tweede helft tekende Roberto Firmino nog voor de vijfde goal. De Selecão staat nog twee punten voor op Ecuador en Colombia, die respectievelijk Chili (3-0) en Paraguay (0-1) versloegen.

Argentinië kwam, zonder de geblesseerde Lionel Messi, niet verder dan een 2-2 gelijkspel tege Peru. De ploeg van bondscoach Edgardo Bauza kwam tot twee keer toe voor, door Ramiro Funes Mori en Gonzalo Higuaín. De Peruvianen wisten zich echter beide malen terug te knokken, met treffers van Jose Paolo Guerrero en Christian Cueva. Feyenoorder Renato Tapia speelde de hele wedstrijd voor Peru. Argentinië staat nu op de vijfde plaats in de WK-kwalificatieserie, die goed is voor play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen