Moment van de waarheid breekt aan voor Jong Oranje

6 oktober 2016, 12:24

Er is een zeer belangrijke dag aangebroken voor Jong Oranje, en daarmee ook voor het Nederlandse voetbal. De ploeg van de kersverse bondscoach Art Langeler, die Fred Grim vorige week opvolgde, staat voor de laatste twee duels in de kwalificatiereeks voor het EK 2017 in Polen. Vanavond (donderdag) is Turkije de tegenstander, daarna volgt Cyprus. De Nederlandse talenten kunnen zich geen misstap veroorloven, aangezien EK-plaatsing dan in rook zal opgaan.

De situatie is als volgt in Groep 8 van de EK-kwalificatiecampagne. Jong Slowakije staat bovenaan met vijftien punten en is daarom zo goed als zeker van directe deelname aan het EK van volgend jaar. Jong Oranje is momenteel de nummer twee met tien punten, maar voelt de hete adem van zowel Jong Turkije als Jong Wit-Rusland nadrukkelijk in de nek. De Turken staan op negen punten, de Wit-Russen hebben tot dusver acht punten verzameld. De inzet is een plaats in de play-offs, mits de 'winnaar' bij de beste vier nummers twee van de negen poules hoort.

Als Jong Oranje beslag legt op de tweede plaats in Groep 8, dan is plaatsing voor de play-offs nog zeker geen garantie. De Nederlandse beloften moeten zich in dat geval, zoals eerder genoemd, scharen bij de beste vier nummers twee van alle negen kwalificatiegroepen. Deze vier landen strijden met elkaar om twee tickets. Jong Oranje moet absoluut nog punten pakken om hiervoor in aanmerking te komen, aangezien het momenteel op plaats zeven staat in het lijstje van de beste nummers twee. Daarbij moet wel gezegd worden dat een aantal landen een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Het is duidelijk: het wordt spannend. Dat geldt voor de cruciale wedstrijd tegen Turkije, maar ook voor de strijd om een plaats in de top-vier op onderstaand lijstje.

De beste nummers twee (eerste vier spelen play-offs)

1. Oostenrijk (7-16)

2. Spanje (7-14)

3. Zwitserland (7-12)

4. België (6-12)

5. Macedonië (7-12)

6. Servië (6-11)

7. Nederland (6-10)

8. Roemenië (7-10)

9. Israël (6-9)

De resultaten van Jong Oranje tot dusver

Jong Oranje 4 - 0 Jong Cyprus

Jong Turkije 0 - 1 Jong Oranje

Jong Oranje 1 - 3 Jong Slowakije

Jong Oranje 1 - 0 Jong Wit-Rusland

Jong Slowakije 4 - 2 Jong Oranje

Jong Wit-Rusland 2 - 2 Jong Oranje

[photo,101436,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen