Buffon: "Situatie Casillas is ook een signaal voor mij"

6 oktober 2016, 10:58

Gianluigi Buffon vindt het jammer dat de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Italië en Spanje van vanavond (donderdag) geen wedstrijd tussen hem en Iker Casillas zal zijn. In tegenstelling tot de ervaren doelman van Juventus is Casillas verdwenen onder de lat van Spanje, aangezien David De Gea nu eerste keeper is.

"Het zal wel even raar zijn om Iker niet tegenover mij te zien staan", zegt Buffon. "Wat er met hem gebeurt, is ook een signaal voor mij", doelt hij op zijn 38-jarige leeftijd. "Zo werkt het leven van een atleet nou eenmaal. Eerst ben je een sterkhouder, daarna word je een toeschouwer. Ik moet me binnenkort dus gaan voorbereiden op wat er hierna allemaal gaat komen", aldus de Italiaanse keeper.

Buffon won op het afgelopen EK met Italië met 2-0 van Spanje. "Maar ik verwacht dat dit nog steeds pijn doet bij Spanje en dat het daarom gretig is op revanche. We hebben allebei een vernieuwd team. Ze zullen het verlies nog niet vergeten zijn. We moeten daar klaar voor zijn", besluit de doelman van La Squadra Azzurra.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen