Honda hekelt de obsessie voor resultaten in Italië

5 oktober 2016, 21:47

Keisuka Honda is niet te spreken over de wijze waarop de spelers van AC Milan over het algemeen worden benaderd door de eigen aanhang. De Japanner vindt dat de supporters te veel op het resultaat gefocust zijn en dat ze de spelers in de steek laten op de momenten dat goede prestaties uitblijven.

"We voelen geen liefde. Ze geven alleen maar om de resultaten", zegt Honda tijdens de interlandbreak, waarin hij met de Japanse selectie op pad gaat, tegen Kyodo News. De Japanner won afgelopen zondag met 4-3 met Milan van Sassuolo. Toen het 1-3 stond was er nog sprake van striemende fluitconcerten in San Siro, maar toen Milan zich met drie goals in amper een kwartiertje terug knokte, werden de spelers als helden onthaald.

"In Japan hoor je bijna nooit boegeroep, bij mijn club is dat veel te veel aan de orde. Wat niet werkt, is dat we bij een achterstand in de steek worden gelaten door de supporters", stelt Honda. "Maar als we winnen, dan behandelen ze ons weer als familie. Het gaat ze alleen om de resultaten, het winnen of verliezen. Het is een van de redenen waarom niet alleen Milan, maar ook de Italiaanse ploeg in de huidige situatie verkeert. In Italië is men geobsedeerd door de resultaten. Je moet goed tegen druk kunnen om daar mee om te kunnen gaan", besluit de ex-VVV'er.

Honda kwam dit seizoen in slechts twee Serie A-duels in actie. Voor deze zomer kwam hij in 2,5 seizoen tot 73 optredens in de Italiaanse competitie. Daarin scoorde hij acht keer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen