Promes blikt terug: "Ik was een supermoeilijke jongen"

4 oktober 2016, 09:34

Quincy Promes heeft het doel om in de WK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Wit-Rusland en Frankrijk zijn Spartak Moskou-prestaties te evenaren. De vleugelaanvaller blikt in aanloop naar de twee interlands van Oranje in het Algemeen Dagblad terug op de weg die hij vroeger als voetballer aflegde en staat ook stil bij zijn ontwikkeling in Moskou.

Promes bewandelde naar eigen zeggen een lange en lastige weg. Dat maakt hem trots. "Ik weet waar ik vandaan kom, dat is het belangrijkste. Maar ergens in het leven moet een keer het kwartje vallen", stelt Promes, die vroeger bij de jeugd van Ajax weggestuurd werd. "Ik was een supermoeilijke jongen, daar hoef ik niet over te liegen. Ik dacht alleen aan mezelf. Ik speelde bij Ajax in de jeugd. En dan sluipt het erin, hè. Dat je denkt dat je er al bent, dat je het helemaal gemaakt hebt, terwijl het in feite nog allemaal niets voorstelt. Bij Ajax hadden ze daar genoeg van en ik kon vertrekken."

"Achteraf is het heel goed voor mij geweest, ik ben ze dankbaar. Het heeft mijn ogen geopend. Ik moet niet op handen gedragen worden. Quincy Promes moet altijd voor zijn kansen vechten, dan is hij op zijn sterkst", aldus de international, die aangeeft dat Patrick Kluivert en Erik ten Hag hem bij respectievelijk FC Twente en Go Ahead Eagles hebben geholpen om een echte professional te worden.

Bij Spartak tekende Promes afgelopen zomer bij tot 2021. "Ik weet dat ik nog niet klaar ben voor een volgende stap. Ik kan mezelf bij Spartak nog doorontwikkelen. Bovendien is de juiste transfer maken niet eenvoudig. Ik ben inmiddels qua transfersom een redelijk dure jongen geworden. Voor clubs in de middenmoot in grote competities ben ik al te duur. Dan maak je een afweging. Zet je die stap toch en loop je het risico dat je bij een grote club op de bank terechtkomt, of probeer je eerst nog een paar seizoenen iets neer te zetten in Moskou", aldus Promes, die in ieder geval blij is met zijn prestaties in Rusland. "Veel kenners riepen dat ik voor het geld koos en dat ze nooit meer iets van mij zouden horen. Ik heb bewezen dat ze er naast zaten. Wie in Rusland overeind blijft, heeft kwaliteiten. Dat wil ik straks tegen Wit-Rusland en Frankrijk laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen