Van der Heijden: "We weten wat we aan elkaar hebben"

3 oktober 2016, 11:11

Het feit dat Feyenoord de eerste acht wedstrijden van het eredivisieseizoen wist te winnen, is voor een aanzienlijk deel te danken aan de soevereine verdediging van de Rotterdammers. Jan-Arie van der Heijden vervangt de geblesseerde Sven van Beek momenteel in de defensie van de koploper en is blij met het feit dat de nul al zes keer gehouden werd en dat er slechts twee tegentreffers vielen.

Defensief gezien beleeft Feyenoord de sterkste seizoensstart sinds 1972/1973. Buitenshuis kreeg de lijstaanvoerder deze jaargang zelfs nog geen goal tegen. "Ik had het er na de wedstrijd meteen over met Eric Botteghin", zegt Van der Heijden op de clubwebsite over deze statistiek. "De nul is voor ons als verdediging heel belangrijk. We weten dat we jongens hebben die altijd een goal kunnen maken, dus als wij het dan achterin dichthouden, wordt de kans op winst al een stuk groter. Tegen Willem II hebben we een aantal kansen weggegeven, maar zijn we niet heel erg in de problemen gekomen. We hadden wellicht wel iets eerder de 0-2 moeten maken."

Met Brad Jones beschikt Feyenoord over een zeer betrouwbare doelman, die zijn verdedigers veel vertrouwen geeft. "We hebben een goede wisselwerking met hem. Hij is een baken van rust in het doel en geeft ons als verdediging een gevoel van zekerheid", aldus Van der Heijden, die het houden van de nul een collectieve prestatie vindt. "De aanvallers en middenvelders geven al goed druk op de tegenstander, waardoor er minder druk op de verdediging komt te staan. Als team houden we het compact, terwijl we ook veel duels winnen. Op die manier helpen we elkaar. We weten wat we aan elkaar hebben", aldus Van der Heijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen