Conboy: "Nooit leuk voor Ajax om tegen Utrecht te spelen"

2 oktober 2016, 16:27

Met een prachtige kopbal zette Kevin Conboy FC Utrecht zondagmiddag op een 0-1 voorsprong in de uitwedstrijd tegen Ajax, maar de goal was niet de inleiding van een Utrechtse zege. Omdat er op onfortuinlijke wijze drie tegendoelpunten vielen, stapten de Domstedelingen puntloos van het veld in de ArenA: 3-2. "Er zat veel meer in", zegt Conboy na het verlies tegen FCUpdate.nl.

De maker van de openingstreffer is duidelijk: in Amsterdam was er veel meer te halen voor Utrecht: "In de eerste helft moesten we minimaal met 0-2 voor staan", vindt de linksachter. "Daarom vind ik dit resultaat eerlijk gezegd niet terecht. Als je ziet wat voor kansen we hebben laten liggen in de eerste helft, dan zat er minimaal een gelijkspel in. We hebben onszelf tekort gedaan. In de tweede helft maakten we het onszelf onnodig moeilijk. We kregen al snel een goal tegen en de tweede goal viel ook op een rare manier."

Utrecht liet in de ArenA wel weer zien dat het een 'angstgegner' van Ajax was. Sinds 2010 hebben de Amsterdammers al 25 punten verspeeld tegen de ploeg uit de Domstad. "Wat het precies is weet ik niet, maar Ajax vindt het nooit echt leuk om tegen Utrecht te spelen. Iedereen wist van te voren dat er mogelijkheden voor ons lagen. Dat zag je terug in de wedstrijd, maar we hebben onszelf tekort gedaan", herhaalt Conboy.

Punten of niet, het vertoonde spel in de ArenA biedt wel perspectief voor Utrecht. "We zijn op de goede weg. Het gaat steeds een stukje beter, al zit er nog genoeg rek in. We hebben nu weer veertien dagen om er een schepje bovenop te doen. Er komen wedstrijden aan die we moeten winnen", aldus Conboy, die met Utrecht nu achtereenvolgens Go Ahead Eagles, Willem II, NEC en Excelsior speelt. Als de resultaten goed zijn, dan kunnen de plekken voor de play-offs om Europees voetbal maar zo weer in het zicht raken. "Laten we eerst maar even wat punten pakken, dan zien we het later wel."

[photo,101348,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen