Mokhtar bezorgt PEC langverwachte zege op ADO

Mokhtar bezorgt PEC langverwachte zege op ADO

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 september 2016 – PEC Zwolle heeft zijn eerste zege van het seizoen geboekt. Op eigen veld versloeg het ADO Den Haag met 2-1, nadat het vlak na rust op achterstand kwam. De grote man in Zwolle was Youness Mokhtar, die voor beide goals tekende.

Op slag van rust leek het dan echt te gaan gebeuren. Na langdurig balbezit en een paar aardige kansen, kon Wouter Marinus PEC verdiend op voorsprong koppen. Maar dat deed de middenvelder niet, terwijl de voorzet van Youness Mokhtar niet beter kon.

De frustratie was op de gezichten van zowel de spelers als de supporters af te lezen. De thuisploeg wachtte nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. Met twee puntjes bevonden het elftal van Ron Jans zich stijf onderaan, iets wat de club de laatste jaren totaal niet meer gewend is onder het bewind van de succesvolle coach.

ADO liet in Zwolle  op zijn beurt niet de goede vorm zien waarin het sinds de start van de competitie verkeerde. Mike Havenaar werd veel te weinig gebruikt, terwijl hij normaal gesproken hét aanspeelpunt is voor de mannen van Zeljko Petrovic. Gervane Kastaneer, zijn maatje voorin, was wel bijna dichtbij na een grote fout van doelman Mickey van der Hart.

Maar de bezoekers hebben vaak maar een enkel moment nodig om gevaarlijk te worden. En zo kwam het vlak na rust ook plotseling op 0-1 in het MAC³PARK stadion via Tom Trybull. De Duitser schoot de bal strak in de hoek na een sterke voorbereiding van Havenaar.

Toch toonde PEC voor het eerst dit seizoen echt veerkracht in eigen huis. Met Kingsley Ehizibue als dreigende man op rechts en Wout Brama als werker op het middenveld, begon het steeds beter te lopen. Het leidde zelfs tot twee treffers, beide van Youness Mokhtar. De kleine dribbelaar schoot twee keer heerlijk raak in de verre hoek: 2-1.

In de slotfase werd doelpuntenmaker Trybull van het veld gestuurd na een opstootje, waardoor het wel een heel lastig karwei werd voor de bezoekers uit de Hofstad. Het bleef bij 2-1. PEC pakt drie belangrijke punten en is in ieder geval nu even geen hekkensluiter meer.

Reacties

gerelateerd