Mata en Fabregas ontbreken in sterke Spaanse selectie

Mata en Fabregas ontbreken in sterke Spaanse selectie

30 september 2016 – Juan Mata en Cesc Fabregas zijn door bondscoach Julen Lopetegui buiten de selectie van Spanje gelaten voor de WK-kwalificatieduels met Italië en Albanië. Naast het duo zijn er meerdere gerenommeerde Premier League-spelers buiten beschouwing gelaten door de opvolger van Vicente del Bosque.

Mata (Manchester United) en Fabregas (Chelsea) zijn bekende gezichten bij de Spaanse selectie, maar het duo komt niet in de plannen van Lopetegui voor. Dat geldt overigens voor meerderde spelers die in de Premier League acteren. Zo zijn ook Adrian, Cesar Azpilicueta, Pedro Rogriguez, Ander Herrera, Jesus Navas en Santi Cazorla buiten beschouwing gelaten. David De Gea, David Silva en Diego Costa hebben wel een uitnodiging ontvangen van de keuzeheer. Spanje beschikt over een ijzersterke selectie, beseft ook Lopetegui. "We hebben meerdere goede voetballers niet kunnen selecteren", zei de coach, die ook Iker Casillas niet heeft opgeroepen.

Overigens ontbreekt ook Marco Asensio, die Nederlands bloed heeft, in de selectie van Spanje. Het talent van Real Madrid maakt onderdeel uit van de spelersgroep van Jong Spanje.

gerelateerd