Blind: "Zware ronde, maar dat is ook wel weer mooi"

30 september 2016, 13:20

Danny Blind waakt voor onderschatting in de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Wit-Rusland. Men moet de komende tegenstander van Oranje niet uitvlakken, vindt de bondscoach. Zeker omdat de Wit-Russen in hun openingsduel met 0-0 gelijkspeelden tegen Frankrijk, dat overigens na het duel tussen Nederland en Wit-Rusland de tegenstander van Oranje is.

Blind wil niet dat men Wit-Rusland te laag inschat. "Het is een gegeven in het hedendaagse voetbal: kleine landen roeren zich. En hoe klein ben je, als de topploeg in je land zich al jaren kwalificeert voor de Champions League?", vraagt Blind zich af bij Ons Oranje, doelend op BATE Borisov. "Met tal van spelers dat ook in het nationale uitkomt", voegt de bondscoach toe.

"We moeten van het standpunt af dat dat soort landen niets voorstelt", vindt Blind. "Ik heb de wedstrijd tegen Frankrijk uiteraard gezien. Het is gewoon een taaie tegenstander. Het is moeilijk om tegen ze te spelen. Ze zijn goed georganiseerd, spelen gedisciplineerd en kunnen prima voetballen. Je loopt er niet zomaar overheen. Het is een belangrijke wedstrijd, net als die tegen Frankrijk. Het is een hele zware ronde voor ons, maar dat is ook wel weer mooi", besluit de keuzeheer van Oranje.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen