Belgische clubvoorzitter stopt na Engelse onthullingen

30 september 2016, 09:29

Jimmy Houtput, de voorzitter van OH Leuven, heeft zijn functie per direct neergelegd. Zijn naam is namelijk gevallen in het Engelse undercoverschandaal dat momenteel de gemoederen bezighoudt in de voetbalwereld. Hoewel hij ontslag neemt, stelt Houtput wel dat hij onschuldig is.

Een undercoverjournalist van The Telegraph onthulde dat Houtput met OH Leuvel bereid was om een constructie op touw te zetten waarmee de FIFA-regels rond Third Party Ownership (TPO) omzeild konden worden, maar Houtput stelt dat deze berichtgeving niet op de waarheid berust. "In een recent artikel van de Telegraph wordt aangegeven dat OHL zich actief heeft aangeboden om te helpen TPO-regels te omzeilen. Ik kan hierbij aangeven dat dit niet klopt", zegt Houtman in een statement op Facebook.

Houtput zegt dat zakenlui contact opnamen met hem. "We hebben met hen meegepraat met als enige doel de identiteit van de investeerder te kunnen achterhalen en contacten met hem op te zetten. Zo lijkt het alsof wij bepaalde oplossingen naar voren brengen, maar noch ikzelf, noch de collega's bij OHL zouden enige overeenkomst afsluiten in strijd met de reglementen", aldus de vertrekkende Leuven-voorzitter, die ervan baalt dat de 'media deze kans pakken om hem en de club aan de schandalen te linken'. "Het is een zoveelste voorbeeld van een zieke wereld waar een perceptie creëren nodig is om sensatie te organiseren. In de jungle van de voetbalwereld kan ik niet zijn wie ik echt ben en heb dan ook beslist om ontslag te nemen als voorzitter van OHL."

"Deze beslissing mag in geen enkel geval aanzien worden als een schuldbekentenis in het recent verschenen artikel maar is het gevolg van een opeenstapeling van teleurstellingen die veel ruimer liggen", zegt Houtput. Hij was twee jaar lang de preses van OH Leuven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen