Traoré geniet van 'fantastische' Dolberg, die zelf kritisch is

Traoré geniet van 'fantastische' Dolberg, die zelf kritisch is

30 september 2016 – Ajax gaf de 1-2 overwinning bij Panathinaikos een goed gevolg in de Europa League, door de thuiswedstrijd tegen Standard Luik met 1-0 te winnen. Bertrand Traoré werd verkozen tot Man of the Match, Kasper Dolberg kroonde zich met een koelbloedig afgewerkte kans tot matchwinner.Traoré vindt het mooi dat hij de man van de wedstrijd was. "Maar het kan natuurlijk nog beter. Ik ben nog jong en kan nog veel leren. Met hard werken kunnen we dit seizoen mooie dingen bereiken", zegt de aanvaller uit Burkina Faso tegen Ajax TV. "Dit is in ieder geval weer een belangrijke overwinning voor ons. We waren de Europa League al goed begonnen, met een overwinning in Athene. We wilden op deze manier doorgaan, het is mooi dat dit gelukt is", aldus de Chelsea-huurling.

Bij vlagen zagen de combinaties tussen Traoré en Dolberg er flitsend uit. "Dit is de manier waarop de coach wil dat we spelen. Het is gewoon lekker voetballen. En genieten", glimlacht Traoré. "Snel rondspelen, één of twee keer raken en proberen achter de defensie te komen en kansen te creëren", zegt hij. "We werden daarvoor beloond met de geweldige goal van Kasper Dolberg. Hij is een fantastische speler, met een goede balbehandeling. Hij komt in de bal, kan de bal vasthouden en heeft goede loopacties achter de defensie. Het is een plezier om met hem samen te spelen. Ik kan de combinatie met hem aangaan. Hij speelde opnieuw een goede wedstrijd."

Dolberg: "Speelde zelf niet goed"

De pas 18-jarige Dolberg was wederom goud waard voor Ajax, maar blijft wel kritisch. "Ik speelde zelf ook niet goed", sprak hij na afloop tegen De Telegraaf. "Het was een moeilijke wedstrijd. Ik scoorde alleen maar... Maar als spits is het zo dat als je scoort, je een goede wedstrijd hebt afgewerkt. Ik wil het team alleen ook op andere manieren helpen", aldus de Deen, die dit seizoen al zes keer scoorde in dertien optredens (waarvan veel invalbeurten).

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 16 februari 2020

  2. zaterdag 15 februari 2020