De Boer weer onderuit, Fiorentina en Schalke juichen

29 september 2016, 21:12   Bijgewerkt: 30 september 2016, 00:03

Na twee speelronden in de Europa League is Frank de Boer nog altijd puntloos met Internazionale. Nadat er eerder al smadelijk verloren werd van Hapoel Beer Sheva, ging de ploeg uit Milaan donderdagavond met 3-1 kopje onder bij Sparta Praag. Ondertussen boekten Fiorentina en Schalke 04 wel fraaie zeges in de groepsfase van het toernooi.

Groep G: Guidetti loodst Celta langs Panathinaikos

Ajax gaat met zes punten aan de leiding in Groep G, maar daarachter heeft ook Celta de Vigo vanavond uitstekende zaken gedaan. De sensatie van het vorige Primera Division-seizoen won op eigen veld met 2-0 van Panathinaikos, dat in de vorige speelronde verloor van Ajax. De eerste treffer werd gemaakt door John Guidetti, die in de 84ste minuut zijn team op voorsprong zette. In de slotfase bepaalde Daniel Wass de eindstand met een prachtige vrije trap op 2-0.

Groep H: Shakhtar en Gent slaan gat

In Poule H hebben Shakhtar Donetsk en KAA Gent donderdagavond een gat geslagen met de concurrentie. De Oekraïners wonnen op eigen veld simpel met 2-0 van Sporting Braga, door goals van Taras Stepanenko en Viktor Kovalenko. Shakhtar-speler Fred kreeg in de 45ste minuut wel een rode kaart, maar dat maakte voor het resultaat niets uit. Gent won eveneens met 2-0. Het Turkse Konyaspor werd door goals van Kenneth Saief en Renato Neto in de eerste helft over de knie gelegd. Shakhtar gaat met zes punten aan de leiding, Gent heeft vier punten. Braga staat op één punt, Konyaspor op nul.

Groep I: dolend Schalke tankt vertrouwen

In de competitie loopt het voor geen meter bij Schalke 04, de gevallen Duitse topclub won tot dusver nog niet één wedstrijd maar in de Europa League gaat het vooralsnog crescendo. De eerste wedstrijd werd al gewonnen en ook vanavond werden de drie punten gepakt. Red Bull Salzburg kreeg met 3-1 klop. Leon Goretzka, een eigen goal van Duje Caleta-Car en een doelpunt van uitblinker Benedikt Höwedes zorgden voor de 3-0 voorsprong. De Oostenrijkers kwamen in de slotfase nog wel terug tot 3-1, maar de goal van Jonathan Soriano was er een voor de statistieken. Bij Schalke was de zieke Klaas-Jan Huntelaar overigens afwezig. Ondanks de zege gaat Schalke niet aan kop in de groep. Die eer is gegund aan FK Krasnodar, dat vanavond met 5-2 won van Olympique Nice. Voor de bezoekers was Mario Balotelli één keer trefzeker, maar hij kon de nederlaag niet afwenden. Nice is daardoor, net als Salzburg, nog puntloos na twee duels.

Groep J: Fiorentina met speels gemak naar zege

In Groep J gaat Fiorentina na twee wedstrijden met vier punten aan de leiding. Vanavond werd er met 5-1 gewonnen van Qarabag uit Azerbeidzjan. De bezoekers kregen een vroege rode kaart en dat hielp La Viola in het zadel. Door goals van Khouma Babacar (2) en Nikola Kalinic liep de thuisploeg al voor rust uit naar een 3-0 voorsprong. Na de pauze tilde Mauro Zarate de marge naar 5-0, waarna Dino Ndlovu de eretreffer scoorde voor de bezoekers. Ondertussen won PAOK Saloniki vanavond met 1-2 bij Slovan Liberec. Door twee doelpunten van Stefanos Athanasiadis boog de ploeg een vroege achterstand om in een overwinning in Tsjechië.

Groep K: De Boer krijgt nieuwe dreun

Groep L: treffer Maher niets waard voor Osmanlispor

Adam Maher heeft donderdag zijn eerste treffer in dienst van Osmanlispor gemaakt. De middenvelder kwam na een uur bij een 1-0 achterstand in het veld en scoorde tien minuten later de gelijkmaker voor de Turkse club. Zes minuten na het doelpunt van de spelmaker produceerde Dzengis Cavusevic echter alweer de 2-1. Daardoor was het doelpunt van Maher niets waard voor Osmanlispor, dat met drie punten nog wel de tweede plaats bezet achter Villarreal. De Spaanse ploeg speelde vanavond met 1-1 gelijk bij Steaua Boekarest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen