Penaltysyndroom houdt PSV van zege tegen FC Rostov

28 september 2016, 22:42   Bijgewerkt: 28 september 2016, 23:51

PSV heeft ook de tweede wedstrijd in de Champions League niet in winst weten om te zetten. Opnieuw zorgde een gemiste penalty ervoor dat er niet het maximale resultaat werd behaald. Davy Pröpper was dit keer de zondebok vanaf elf meter. Daardoor bleef het bij de stand die al na 45 minuten bereikt was: 2-2.

Daarmee kreeg PSV op basis van de gehele wedstrijd wat het verdiende. De Nederlandse kampioen liet in de tweede helft wel drie goede mogelijkheden liggen op de overwinning, waaronder de strafschop. De Eindhovenaren hadden daarmee wel te veel gekregen na een ronduit slechte eerste helft.

Phillip Cocu had in Rostov aan de Don opnieuw voor de Europese tactiek gekozen met Daniel Schwaab als extra verdediger. De Russische ploeg trok zich daar niets van aan en koos ervoor om direct de twee spitsen te zoeken met ballen van achteruit en vanaf de rechterflank. Daarnaast sloot ook de sterke Aleksander Erokhin aan bij het aanvalsduo. Het waren precies de spelers die Ajax ook de das om deden in de (voorronde) Champions League.

De Eindhovenaren betaalden in de eerste helft al twee keer de prijs voor het matige verdedigen. Poloz stond op de juiste plaats om te profiteren van voorbereidend werk van Azmoun en liet Zoet tweemaal kansloos. Nicolas Isimat stapte bij de 1-0 onnodig uit en liet een gat voor Poloz midden in het zestienmetergebied, bij de 2-1 vergat Héctor Moreno juist uit te stappen om een afstandsschot van de spits te blokken.

PSV mocht zich dan ook erg gelukkig prijzen dat het na 45 minuten voetballen niet tegen een achterstand aankeek. Davy Pröpper scoorde via het been van Vladimir Granat bij de eerste de beste kans van de Eindhovenaren. De middenvelder wilde de bal in de rechterhoek plaatsen, maar de bal verdween via de Rostov-verdediger in de linkerhoek: 1-1.

Na rust kreeg de ploeg van Cocu, zonder zichtbare aanpassingen, meer grip op het spel van FC Rostov. Toch kwamen er nog een aantal momenten waarbij het weer fout had kunnen gaan. Poloz kwam net niet aan schieten toe na gewonnen kopduels door Erokhin en Azmoun. Cristian Noboa schoot naast na een scrimmage. Uit eenzelfde situatie had Noboa nog gescoord tegen Ajax.

Revanche voor de middenvelder bleef uit na een afstandsschot met links tegen de onderkant van de lat. De bal viel via het aluminium zo in de handen van de doelman. De keeper voorkwam zelf de 2-3 na een goed wegdraaien en een schot met links van invaller Steven Bergwijn. PSV heeft na twee duels slechts één punt, net als Rostov, en staat voor een bijna onmogelijke opgave om de volgende ronde van het miljoenenbal te bereiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen