Groep A: zeges voor Arsenal en Paris Saint-Germain

28 september 2016, 23:10

Door twee doelpunten van Theo Walcott in de eerste helft heeft Arsenal drie punten overgehouden aan het thuisduel met FC Basel, in de tweede speelronde van de Champions League-poulefase. Het werd 2-0 in het Emirates Stadium. In Bulgarije boog Paris Saint-Germain een achterstand bij Ludogorets om in een 1-3 overwinning.

Dankzij het koppel Alexis Sanchez/ Theo Walcott had Arsenal aan 26 minuten voldoende om het verschil met FC Basel te maken. Bij beide doelpunten was de Chileen de aangever en de Engelsman de afmaker. In de zevende minuut kopte Walcott raak uit een voorzet van Sanchez en negentien minuten later had hij via de binnenkant van de paal, na een mooie aanval, weer succes.

Bijzonder was dat de broers Xhaka (Granit, Arsenal en Taulant, Basel) tegenover elkaar stonden, al zal het niet zo vreemd hebben gevoeld als afgelopen zomer. Toen troffen ze elkaar in de groepsfase van het EK, met respectievelijk Zwitserland en Albanië. De Xhaka-broers beschikken over een dubbel paspoort. Danny Makkelie hanteerde vanavond de fluit in het Emirates Stadium, bij FC Basel was er geen plaats in de selectie voor Jean-Paul Boëtius.

Met Virgil Misidjan in de basis kwam Ludogorets voor eigen publiek na een kwartier met 1-0 voor tegen Paris Saint-Germain, door een rake vrije trap van Natanael Pimienta. Blaise Matuidi maakte vlak voor rust gelijk en in het tweede bedrijf voorkwam Edinson Cavani met twee goals puntenverlies voor de Fransen. Cosmin Moti had Ludogorets, waar Jody Lukoki inviel, tussendoor op 2-2 kunnen zetten. Hij miste echter een strafschop.

Arsenal en PSG delen met vier punten de koppositie in groep A, Basel en Ludogorets hebben één punt.