Been: "Natuurlijk trots dat Feyenoord het zo goed doet"

28 september 2016, 17:01

Voor meerdere betrokkenen is het treffen tussen Fenerbahçe en Feyenoord, donderdag in de tweede speelronde van de poulefase van de Europa League, een weerzien met oude bekenden. Dat geldt ook voor Mario Been. Hij was in het verleden speler en coach bij Feyenoord, maar werkt tegenwoordig als assistent van hoofdcoach Dick Advocaat bij Fenerbahçe.

"Dit is natuurlijk een fantastisch affiche", zegt Been tegen Feyenoord TV. "Binnen de club waren ze zeer verguld met Feyenoord in de poule, ook al weten we dat het een zware opgave gaat worden." Been heeft de Rotterdamse club na het afgelopen seizoen zien groeien. "Ik denk dat de bekerwinst enorm veel gedaan heeft met de groep. De selectie is daarna intact gebleven en links en rechts nog versterkt. Feyenoord speelt nu in een formatie die moeilijk te verslaan is, dat zie je elke week terug."

Been weet dat het een bijzondere avond voor hem wordt donderdag. "Ik ben als zesjarig jongetje begonnen op Varkenoord, later ben ik teruggekeerd als assistent en daarna als hoofdtrainer. Ik ben op en top Feyenoorder. Natuurlijk ben ik dan trots als Feyenoord het zo goed doet, dat verdient het publiek ook."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen