Ajax treft met Standard Luik een vreemdelingenlegioen

29 september 2016, 10:00   Bijgewerkt: 28 september 2016, 23:11

Nee, goed spelen deed Ajax niet in haar eerste Europa League-duel van het seizoen. Toch werd er door goals van Bertrand Traoré en Jairo Riedewald met 1-2 gewonnen bij Panathinaikos. Vanavond (donderdag) hopen de Amsterdammers de drie punten te verdubbelen naar zes, als Standard Luik langskomt in de ArenA. Wat weten we over deze tegenstander? 

Handelshuis

Vastigheid. Daar ontbreekt het in alle opzichten aan bij Standard Luik. Dat is ook lastig, als de selectie ieder jaar overhoop gegooid wordt door de clubleiding. Met twintig mutaties viel het dit seizoen nog mee, maar in de jaren daarvoor was het wat betreft transferbeleid een gekkenwerk in de De Vurige Stede. In en rond het seizoen 2015/2016 werden er 57 wisselingen doorgevoerd in de selectie van Standard, in het jaar daarvoor speelden zich er 44 veranderingen af. Het woord handelshuis komt zeker tot zijn recht. Daarbij moet wel gezegd worden dat Roland Duchâtelet vorig jaar afstand gedaan heeft van zijn speeltuin, waardoor de rust enigszins wedergekeerd is.

Uitkijken voor Belfodil

De blikvangers in de selectie van Standard zijn Eyong Enoh, Orlando Sa en Ishak Belfodil. Enoh kennen we natuurlijk van zijn periode bij Ajax, waar hij tussen 2008 en 2014 onder contract stond. Orlando Sa en Belfodil moeten voor de doelpunten zorgen in de aanvalslinie. Eerstgenoemde heeft ervaring bij onder meer Braga, FC Porto, Fulham, Legia Warschau en Maccabi Tel Aviv. Belfodil werd op zijn beurt als groot talent in 2011 van Olympique Lyon naar de Serie A gehaald. Hij beleefde bij Parma zijn grote doorbraak en dwong een transfer naar Internazionale af, maar uiteindelijk slaagde hij toch niet helemaal in Italië. Via Standard hoopt hij weer een mooie transfer te realiseren en met twee goals in drie competitiewedstrijden is hij prima begonnen.

Standard presteert dit seizoen zeer wisselvallig. Dat was vorig seizoen ook zo, maar toen werd wel de Beker van België gewonnen. Met vijftien punten uit acht optredens staan de Rouches op de derde plaats in de Jupiler Pro League. De voorsprong op de nummer tien bedraagt echter slechts vijf punten, de verschillen zijn nog klein. Standard is op het eigen Sclessin vaak sterker dan buitenshuis. Dat komt door de fanatieke supporters, die er niet voor niets voor zorgen dat de stad Luik de bijnaam De Vurige Stede draagt.

[photo,95448,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen