De Jong breekt door bij Ajax: "Snel basisspeler worden"

27 september 2016, 11:28

In de zomer van 2015 maakte Frenkie de Jong de overstap van Willem II naar Ajax. Ruim een jaar na zijn transfer begint de negentienjarige middenvelder nadrukkelijk op de deur van de ArenA te kloppen. De jeugdinternational is tevreden over de ontwikkeling die hij doormaakt.

Vorige week maakte hij zijn debuut voor Ajax, in het bekerduel met Willem II. "Vanaf het eerste moment dat je hier bij Ajax komt wacht je op dat moment. Je komt toch om in het eerste te spelen. Je kijkt al die tijd uit naar het debuut, en als het dan gebeurt, ook nog tegen je oude club, dan is dat gewoon supermooi. Ik was heel blij", zegt hij op de website van zijn club.

Mede dankzij een treffer van De Jong won Jong Ajax maandag met 7-0 van FC Oss in de Jupiler League. Het zijn signalen dat het de goede kant opgaat met de middenvelder, die snel een vaste waarde wil worden in Ajax 1. "Er is nog niet gesproken over de volgende bekerwedstrijd, maar ik zit bij de A-selectie. Net als iedereen wil ik zo snel mogelijk basisspeler worden van het eerste. Liever vandaag dan morgen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen