Mayi: "Geen groot verschil tussen Ligue 1 en Eredivisie"

26 september 2016, 09:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kevin Mayi is één van de vele spelers die deze zomer de weg naar het Goffertstadion van NEC bewandelde. De 23-jarige Fransman heeft ervaring in de Ligue 1, maar beschouwt de Eredivisie niet zozeer als een stap achteruit ten opzichte van de Franse competitie.

De in Lyon geboren Mayi speelde in het verleden AS Saint-Etienne, FC Chamois Noirt en Gazalec Ajaccio en tekende afgelopen zomer voor drie jaar bij NEC. Volgens hem valt de kloof tussen Frankrijk en Nederland wel mee. "Ik zie geen grote verschillen tussen de twee competities. In Frankrijk hebben ze meer geld, maar ik vind het niveau echt niet tegenvallen in de Eredivisie. In de Eredivisie wordt er meer op de aanval gespeeld. Als je hier met 4-3 wint speel je een goede wedstrijd, spectaculair zelfs. Maar in Frankrijk spelen ze defensief, als je daar met 1-0 wint is het een goede wedstrijd omdat de verdedigers dan geen tegendoelpunten hebben gekregen", vergelijkt Mayi op de website van NEC.

Men spreekt weleens over een vreemdelingenlegioen bij NEC, maar Mayi vindt dat er sprake is van een hechtte groep. "Zowel binnen als buiten  de lijnen gaat het team goed met elkaar om. In het team zitten veel jonge spelers, soms missen we de ervaren mensen op het veld en dat is vooral moeilijk als het minder gaat in de wedstrijd. Nieuwe, jonge spelers betekent echter ook dat er vol op mogelijkheid is om sterker te worden en om te groeien", aldus de Fransman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen