Enes Ünal: bescheiden toptalent met geheime dromen

26 september 2016, 08:59

Op de dag dat FC Twente officieel afscheid nam van Hakim Ziyech, liet de speler die diens status van blikvanger geruisloos heeft overgenomen weer van zich spreken. Enes Ünal was tegen Vitesse (2-1 winst) opnieuw goud waard en zorgt ervoor dat weinig mensen het in Enschede nog over Ziyech hebben. FCUpdate.nl sprak met de Turkse spits, die bescheiden maar tegelijk ook zeer ambitieus is.

Grote dromen

Ünal liet vorig seizoen in het shirt van NAC Breda al zien dat hij tot veel in staat is en de huurling van Manchester City had bij Twente ook maar weinig tijd nodig om uit te groeien tot een publiekslieveling. De Turkse international produceerde een ongelofelijke hattrick tegen FC Groningen en schoot ook met scherp tegen ADO Den Haag (tweemaal), FC Utrecht (beker) en dus Vitesse. Wat opvalt, is dat de spits op veel manier kan scoren: kopballen, vrije trappen, echte spitsengoals en afstandsschoten, het is hem allemaal al gelukt.

Niet de nieuwe Ziyech

De waarde die Ziyech had voor Twente, heeft Ünal de afgelopen tijd ook. "Maar ik hou er eigenlijk niet van als er alleen maar over individuen gesproken wordt. We doen het met het hele team. We proberen er samen het maximale uit te halen. En bovendien: als het team niet draait, kan je als individu ook niets doen", aldus de Turk, die dan ook niet 'de nieuwe Ziyech' genoemd wil worden. "Nee, ik ben slechts een soldaat van Twente, een soldaat in dit team. Net zoals alle andere spelers. Iedereen werkt hard en probeert de taken van zijn positie zo goed mogelijk uit te voeren."

Agüero en Ibrahimovic

Bij Man City, de club die hem ook al aan Racing Genk en NAC Breda verhuurde, loopt met Sergio Agüero een geweldenaar rond. "Dat is natuurlijk een fantastische speler. Hij laat alles er makkelijk uitzien op het veld", aldus Ünal, die veel naar topspitsen kijkt, zodat hij daar zelf veel van kan leren. "Ik hou natuurlijk van Zlatan Ibrahimovic, maar ik probeer van nog veel meer andere spelers te leren. Ik probeer de positieve dingen uit hun spel op te pikken. Ik kan nog genoeg opsteken van andere spitsen."

Ünal viel tijdens het duel met Vitesse uit met bovenbeenklachten, maar schat in dat de blessure meevalt.

[photo,100138,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen