Energiek NEC en tam Willem II scoren niet in Nijmegen

25 september 2016, 14:27

NEC en Willem II zijn er niet in geslaagd om eindelijk weer eens een wedstrijd te winnen. Geen van beide ploegen kon echt een vuist maken in het Gofferstadion. NEC kwam nog het dichtst bij de winst met een schot op de paal en een niet gegeven strafschop. Een kwaliteitsarm duel eindigde zo in 0-0.

In Nijmegen stonden er twee ploegen tegenover elkaar die niet bulkten van het zelfvertrouwen. Beide teams wonnen voor het eerst én laatst dit seizoen op 20 augustus en scoorden slechts vijf doelpunten in zes competitieduels. Dat gebrek aan vertrouwen was bij beide ploegen merkbaar.

Bij Willem II, dat bekend staat om het verzorgde voetbal, strandde elke aanval op 20 meter van het doel van Joris Delle. Niet één Tilburgse aanvaller slaagde erin om de NEC-doelman van dichtbij onder vuur te nemen. De Nijmegenaren kozen voor een strijdplan waarin de bal direct naar voren werd gespeeld en dat leverde meer gevaar op voor het doel van Kostas Lamprou.

Peter Hyballa gokte vooral op snelheid van de drie aanvallers waarvan Reagy Ofosu en Taiwo Awoniyi, die de voorkeur kreeg voor Quincy Owusu-Abeyie, niet altijd even gelukkig waren in hun acties. Kévin Mayi voelde zich ook niet senang als linksbuiten. Het gevaar kwam meer vanuit de tweede lijn waar Dario Dumi? en Julian von Haacke in schietpositie kwamen.

Dumi? kwam voor rust het dichtst bij een openingstreffer met een enorme van pegel van afstand. Lamprou was al geklopt, maar de bal stuiterde via de binnenkant van de paal weer het veld in. Ook Von Haacke liet de doelman van Willem II schrikken, zijn poging met binnenkant voet zeilde net voorbij de kruising.

Het waren de enige momenten voor rust waarbij het thuispubliek opveerde, hoewel de grootste opwinding ontstond na een handsbal van Pelé van Anholt. De verdediger hield zijn arm niet goed langs zijn lichaam en speelde de bal wel degelijk met de hand. Serdar Gözübüyük beoordeelde de situatie anders en besloot de bal niet op de stip te leggen.

Met de 0-0 ruststand mocht de ploeg van Erwin van de Looi het meest gelukkig zijn. De Tilburgers slaagden er na de pauze ook niet in om meer af te dwingen. De rollen waren zelfs omgedraaid met NEC dat meer aan de bal was en Willem II dat loerde op de tegenaanval.

Die speelwijze paste duidelijk niet bij de kwaliteiten van de bezoekers waardoor Delle ook de tweede helft bijna niets te doen had. NEC was nog wel een aantal keren dicht bij een, op basis van de inzet, verdiend doelpunt. De controle bij Ofosu ontbrak echter na een steekbal van Mayi en een pass van Ofosu zelf richting Awoniyi werd niet in een treffer omgezet door goed ingrijpen van Lamprou. De linkervoet de doelman voorkwam dat Willem II het loon van de angst kreeg. 

Een echt slotoffensief van de thuisploeg bleef uit, ook omdat met name de aanvallers ontzettend veel energie in de wedstrijd hadden gestoken. Zo pakken beide ploegen slechts een punt, waarmee ze niet meer afstand nemen van de degradatieplaatsen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen