KNVB: videoscheidsrechter mocht wel bij rood Kali

22 september 2016, 19:12

De KNVB is het niet eens met het standpunt van Willem II dat Anouar Kali woensdag in de bekerwedstrijd tegen Ajax geen rode kaart had mogen krijgen op advies van de videoscheidsrechter. Danny Makkelie, de arbiter op het veld, toonde de middenvelder in eerste instantie geel. Na advies van Pol van Boekel, die de beelden had bekeken, stuurde Makkelie Kali alsnog van het veld.

Volgens Willem II had dat niet gemogen omdat er geen sprake was van een 'clear incident'. "In het geval van een zogenoemde clear mistake - wel of geen doelpunt, een penalty of een rode kaart - kan de arbiter ongevraagd advies krijgen en dus worden overruled", reageert woordvoerder Koen Adriaanse van de KNVB in gesprek met de NOS. Dat Makkelie de situatie al had beoordeeld maakt volgens de zegsman niets uit.

De aanklager betaald voetbal wil Kali wegens diens overtreding voor twee duels schorsen. Willem II gaat daar niet mee akkoord omdat het van mening is dat de videoscheidsrechter hier niet ingezet had mogen worden. De zaak wordt nu opgepakt door de tuchtcommissie van de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen