PEC Zwolle, AZ en Sparta bekeren 'gewoon' verder

PEC Zwolle, AZ en Sparta bekeren 'gewoon' verder

21 september 2016 – PEC Zwolle, AZ en Sparta Rotterdam hebben woensdagavond zonder al te veel problemen de tweede ronde van de KNVB Beker bereikt. De eredivisionisten wisten stuk voor stuk af te rekenen met een lager geklasseerde tegenstander. Sparta had, met FC Dordrecht, nog de hoogst aangeschreven tegenstander.PEC Zwolle is momenteel de hekkensluiter in de Eredivisie en kon het bekerpotje tegen DVS' 33 aangrijpen om een portie vertrouwen te tanken. Dat lukte de bekerwinnaar van 2014, aangezien er met 1-4 gewonnen werd in Ermelo. Nicolai Brock-Madsen was met twee treffers zeer belangrijk, Bram van Polen (penalty) en Anass Achahbar deelden ook mee in de score. Kay Velda deed op het laatst nog wat terug namens DVS.

AZ was zuinig, maar won wel van FC Lienden. De ploeg van coach John van den Brom schoof de formatie van Hans Kraay junior, die in het verleden al twee keer een bekerstunt wist te realiseren met een amateurclub, met 1-3 opzij. Muamer Tankovic trof voor de helftwissel doel met een behendig lobje. Na de gelijkmaker van Mo Bendadi had Iliass Bel Hassani met een heerlijke volley en een keurige streep een groot aandeel in de Alkmaarse overwinning: 1-3. Tankovic was tussen de goals van de oud-Heraclied nog dicht bij zijn tweede treffer, maar raakte de paal. Robert Mühren zorgde voor het slotakkoord: 1-4.

Sparta had een simpel avondje. Nadat Zakaria El Azzouzi al de lat had geraakt, maakte Mart Dijkhuis er in de Spartaanse kansenregen 1-0 van. Op geniale wijze zorgde de in vorm rakende Thomas Verhaar vijf minuten voor rust vooreen verdubbeling van de marge. Toen El Azzouzi er meteen daarna 3-0 van maakte, was de wedstrijd gespeeld. Daar kon de 3-1 van Alvin Daniels na een uur spelen geen verandering meer in brengen. Een smetje op de Spartaanse bekerzege was een tweede en dus een rode kaart voor Verhaar.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021