Drie RvC-leden blijven zitten bij KNVB, Vermeulen weg

21 september 2016, 20:40

Johan de Kock, Henk Kivits en Simon Kelder blijven aan in hun functie als lid van de Raad van Commissarissen van de KNVB, ondanks het gebrek aan vertrouwen bij de eredivisieclubs. Het drietal heeft na overleg met de directie besloten om niet te vertrekken bij de Nederlandse voetbalbond. Dat heeft Ger Vermeulen wél gedaan.

Dat heeft de KNVB woensdagavond officieel bevestigd. De Kock beheert de portefeuille technische zaken, Kivits vertegenwoordigt de eredivisieclubs en Kelder behartigt de belangen van alle Jupiler League-clubs.

Ger Vermeulen vertrekt, zoals verwacht, wel uit de rvc van de KNVB. "In de laatste weken is er rond de RvC betaald voetbal een atmosfeer gecreëerd waarin ik niet langer kan maar zeker ook niet wil functioneren. Als onafhankelijk commissaris heb ik mij graag en met overtuiging ingezet voor het vernieuwen van de KNVB waarmee wij al een eind op weg waren. Ik ben overtuigd van de juistheid van de weg die wij waren ingeslagen. De KNVB is een sterk merk en een krachtige organisatie die geenszins hoeft te twijfelen aan de organisatorische en sportieve toekomst", aldus Vermeulen.

Eerder stapte voorzitter Johan Lokhorst ook op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen