De Boer blikt in het Italiaans vooruit op Empoli-uit

20 september 2016, 13:58   Bijgewerkt: 20 september 2016, 14:21

Frank de Boer startte moeizaam aan zijn tijdperk bij Internazionale, maar de knappe zege op Juventus (2-1) gaf hem wat lucht. In aanloop naar de Serie A-wedstrijd tegen Empoli van woensdagavond sprak hij in het Italiaans met de toegestroomde pers.

"Ik wil dezelfde houding zien als tegen Juventus", was De Boer duidelijk. "Drie punten zullen ons weer verder helpen in ons proces. Pas na de wedstrijd tegen Empoli weet ik hoe ver mijn team daarin is", zo zei De Boer, die aangaf twee uur per dag te besteden aan het bestuderen van de Italiaanse taal.

"Voor een wedstrijd tegen Juventus hoef je je spelers niet te motiveren, maar wedstrijden tegen teams als Empoli bepalen uiteindelijk waar je op de ranglijst eindigt." Toen De Boer werd gevraagd naar een mogelijke titel, wimpelde hij die vraag af. "In de laatste vier of vijf wedstrijden wordt het pas relevant om over de Scudetto te praten."

In de rust van de Europa League-wedstrijd tegen Hapoel Beër Sjeva, die pijnlijk werd verloren (0-2), kreeg De Boer het aan de stok met Marcelo Brozovic, die niet blij was dat hij werd gewisseld. "Hij deed iets dat ik niet kon aanvaarden. Pas als hij zijn discipline heeft bewezen, keert hij terug bij de groep. Geen enkele speler is groter dan het team."

Gabriel Barbosa, die in de zomer overkwam van Santos en bekendstaat onder de bijnaam Gabigol, kan wellicht debuteren voor Internazionale. "Hij heeft een aantal groepstrainingen meegedaan en reist mee naar Empoli. Of hij ook in het veld zal komen, zal moeten blijken", aldus De Boer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen