NAC verwacht pittig potje, VVV wil iets rechtzetten

19 september 2016, 22:41

In de Jupiler League behoren NAC Breda en VVV-Venlo tot de kanshebbers voor promotie. Dinsdag binden beide ploegen in een rechtstreekse confrontatie de strijd met elkaar aan, al betreft het dan wel de eerste ronde van de KNVB Beker. De aftrap in het Rat Verlegh Stadion is om 18.30 uur.

Dijkhuizen: "Het wordt een pittig potje"

Bodi Brusselers en Fisayo Adarabioyo ontbreken bij NAC tegen VVV, terwijl Cyriel Dessers een vraagteken is. Olivier Rommens, Thomas Agyepong en Danny Verbeek zijn daarentegen weer inzetbaar. "Gezien de zware week gaan we rouleren op een aantal posities", aldus Dijkhuizen op NAC.nl. "We willen iedereen sterker en beter laten worden. De stijgende lijn hebben we in ieder geval te pakken. Alle jongens zien dat er veel concurrentie is. Dit is een mooi moment voor een aantal van hen om te bewijzen dat ze in de basis horen."

Dijkhuizen neemt de beker zeer serieus. "De KNVB Beker is gewoon belangrijk. Het wordt een pittig potje tegen VVV. Ze hebben niet veel spelers verloren. Het is een degelijke ploeg", weet de oefenmeester. In de competitie is NAC in uitduels nog zonder puntenverlies, maar op eigen veld gaat het moeizamer. Dijkhuizen: "Als we uit spelen hebben we meer ruimte. Thuis zakken ploegen snel in tegen ons. Daardoor is het thuis lastiger voetballen. Dat neemt niet weg dat we thuis betere resultaten moeten boeken. Dat verdient ons publiek."

Steijn: "Dit is een wedstrijd op zich"

"We hebben wat recht te zetten", zegt VVV-coach Maurice Steijn op de clubwebsite, doelend op de nederlaag tegen Helmond Sport van afgelopen weekend. "We verloren vrijdag van een ploeg die zeer verdedigend speelde en alles deed om tijd te rekken en zodoende een puntje te behalen. Door een fout van onze kant werden zij vlak voor het einde zelfs rijkelijk beloond met drie punten. In Breda zullen we ongetwijfeld een ploeg treffen die niet in zijn schulp kruipt, maar de aanval zoekt. Zij weten zich ook nog eens gesteund door een fanatiek publiek."

"Verleden seizoen hebben wij twee fantastische wedstrijden gespeeld tegen NAC Breda. Uit wonnen we met 1-0 en thuis werd het in een geweldige pot zelfs 4-3. Een bekerwedstrijd is sowieso altijd een wedstrijd op zich", gebruikt Steijn een bekend cliché. "Wij willen graag een ronde verder komen in de beker. Alle spelers zijn fit en het is leuk om je eens te meten met een medetitelkandidaat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen