ErediVisie: wat opviel in de zesde speelronde

19 september 2016, 12:00

Het was niet alleen het weekend van Feyenoord, de hele week was het feest in Rotterdam-Zuid. De trotse koploper van de Eredivisie zegevierde na het succes tegen Manchester United met 0-1 in de kraker tegen PSV en staat daarom vijf punten los. Maar er viel meer op in het Nederlandse voetbalweekend, zoals een kaartenregen en een heerlijk interview in Kerkrade en een groeibriljantje in Groningen. FCUpdate.nl blikt terug.

Praatkaarten zijn niet goed te praten

Scheidsrechter Bas Nijhuis was meedogenloos en is het gezeur zat. "Dat ageren richting de arbitrage moet stoppen. Het wordt alleen maar erger. Ik tolereer dat niet", zegt de arbiter volgens De Telegraaf. Overigens was het de eerste keer in de Eredivisie dat Roda JC al twee rode kaarten kreeg voor rust en werd Shay Facey van Heerenveen ook nog eens naar de kant gestuurd met twee keer geel. Gaan de eredivisiespelers door de kaartenregen in Kerkrade voortaan minder protesteren bij de scheidsrechter? We gaan het zien. Overigens verwoordde AZ-coach John van den Brom de onzinnigheid van praatkaarten bij de NOS. "Ik heb zelf vroeger ook een aantal kaarten gehad voor praten. Dat is meestal niet goed te praten."

Rutjes staat geweldig in het leven

Met Roda is de man met de mat stroef aan het seizoen gestart, maar de Maatschappelijk Speler van het Jaar maakt zich totaal geen zorgen over de komende wedstrijd, tegen Feyenoord en PSV. "Deze duels zijn weer hartstikke leuk. Ik kijk vol goede moed naar de komende wedstrijden. We moeten goed herstellen en vroeg naar bed toe vanavond", besluit Rutjes met een mooie glimlach. Wat heerlijk, hoe deze man in het leven staat!

Idrissi, daar is 'ie!

Het was een mooie dag voor Idrissi, die vorig seizoen doorbrak bij Groningen en zeer veel potentie heeft. Dat blijkt wel uit de data van Opta: Idrissi is de eerste speler sinds mei 2015 (Michael de Leeuw) die bij drie of meer goals betrokken is in een wedstrijd van Groningen, hij is de jongste speler in de Eredivisie met zes of meer goals in 2016 en was in dit kalenderjaar al bij acht eredivisiegoals betrokken. Dat zijn er drie mee dan elke andere speler van Groningen.

Feyenoord aan de macht

Na zes speelronden is Feyenoord nog steeds foutloos. Het belooft veel goeds voor de toekomst, maar we zijn pas zes speelronden onderweg. Daardoor kwamen de spelers van Feyenoord na de geniale slotredding van uitblinker Brad Jones en het laatste fluitsignaal in het Philips Stadion bewust even bij elkaar, om elkaar duidelijk te maken dat er niet te veel euforie moest zijn en dat iedereen met de beide benen op de grond moet blijven staan. "We hebben echt een hele goede start en staan er nu het beste voor, maar we zijn er nog lang niet. We moeten nog steeds laten zien dat we echt kunnen meedoen", sprak Jens Toornstra bijvoorbeeld tegen FCUpdate.nl. Toch is Feyenoord momenteel de te kloppen ploeg in de Eredivisie en gaat er echt iets leven in Rotterdam en omstreken. Zou het dit seizoen eindelijk weer eens mogelijk zijn...?

[photo,100896,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen